Şehit Jandarma Komando Çavuş Eker Toprağa Verildi - Son Dakika
Güncel

Şehit Jandarma Komando Çavuş Eker Toprağa Verildi

Şehit Jandarma Komando Çavuş Eker Toprağa Verildi

Diyarbakır'ın Silvan İlçesi'nde şehit düşen 13 askerden Jandarma Komando Çavuş, 22 yaşındaki Emrah Eker, Giresun'da toprağa verildi.

16.07.2011 16:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır'ın Silvan İlçesi'nde şehit düşen 13 askerden Jandarma Komando Çavuş, 22 yaşındaki Emrah Eker, Giresun'da toprağa verildi.

Şehit Jandarma Komando Çavuş Emrah Eker'in cenazesi, ambulansla Dereli İlçesi Yavuzkemal Beldesi Belediye Meydanı'na getirildi. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun da çelenk gönderdiği cenaze törenine, şehidin yakınları, Giresun Valisi Dursun Ali Şahin, Giresun Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Erhan Güder, Jandarma Alay Komutanı Alb. İsmail Çetinbaş, AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli, AK Parti Giresun Milletvekilleri Mehmet Geldi, Adem Tatlı, CHP Genel Başkan Yardımcısı Volkan Canalioğlu, CHP Giresun Milletvekili Selahattin Karaahmetoğlu, Giresun Belediye Başkan Vekili Ahmet Yusufağaoğlu, Orman Genel Müdürü Mustafa Kurtulmuşlu, ilçe ve belde belediye başkanları, kaymakamlar ve çok sayıda kişi katıldı.

Elinde şehit oğlunun fotoğrafını tutan anne Medine Eker'i iki kadın astsubay teselli etmeye çalıştı. Anne Eker, "Oğlum sana doyamadım. Vatan için şehit oldun. Ben hakkımı helal ediyorum, sen de helal et. Vatan sağ olsun. Bir oğlum daha var, onu da senin yerine göndereceğim. Keşke beni çağırsaydın. Senin üzerine kapanıp örtü olurdum. Oğlum son kez beni görmek için Allah seni izine gönderdi. Ben öleydim de sen ölmeyeydin. Oğlum sana doyamadım" diyerek ağıt yaktı.

Medine Eker ile babaannesi Çiçek Eker, şehidin tabutuna sarılarak öperken, "Oğul kalk da evimize gidelim" diyerek ağıtlar yaktılar.

Şehidin ailesine Giresun Valisi Dursun Ali Şahin, AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Erhan Güder ile törene katılanlar başsağlığı diledi. Tuğgeneral Güder'in anne Medine Eker'in ağıtlarından gözlerinin dolması dikkat çekti, cenazeye katılan birçok kişi de gözyaşı döktü.

Giresun İl Jandarma Komutanı Albay İsmail Çetinbaş, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ardından konuşma yaparken, "Bu toprakları Türk vatanı yapmak için yüz binlerce şehit verdik. Bu şehidimiz de bunlardan biridir. Emrah Eker sizin evladınızdı, şehit oldu şimdi Türk milletinin evladı oldu. Türk milleti vatanın bekası için seve seve şehit olmaya hazırdır. Onlara şükran duyuyoruz" dedi.

Daha sonra Giresun İl Müftüsü Necati Akkuş, cenaze namazını kıldırdı. Şehidin Türk bayrağına sarılı tabutu, omuzlara alınarak belde mezarlığına götürülürken, törene katılanlar, terör örgütü PKK aleyhinde çeşitli sloganlar attı. Şehit Jandarma Komando Çavuş Emrah Eker'in cenazesi beldedeki aile kabristanlığına defnedildi. - Giresun/ Dereli

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Şehit Jandarma Komando Çavuş Eker Toprağa Verildi - Son Dakika


Advertisement