Şehitler İçin 20 Bin Fidan - Son Dakika
Güncel

Şehitler İçin 20 Bin Fidan

Şehitler İçin 20 Bin Fidan

Çanakkale Savaşları'nda şehit düşen askerler anısına, Hollanda Multifestijn Vakfı ile Tema Vakfı'nın ortaklaşa düzenlediği kampanya ile 20 bin fidan dikilecek.

19.04.2011 13:50

-çanakkale Savaşları'nda şehit düşen askerler anısına, Hollanda Multifestijn Vakfı ile Tema Vakfı'nın ortaklaşa düzenlediği kampanya kapsamında Gelibolu Yarımadası'na 20 bin fidan dikilecek.

Hollanda'da yaşayan Türklerin kurduğu Multifestijn Vakfı önderliğinde başlatılan ve 6 bin Türkün desteğiyle gerçekleştirilen kampanya çerçevesinde, dernek yöneticileri ve üyelerinden oluşan 5 kişilik grup Gelibolu'ya geldi. Ayrıca 6 bin kişi arasından çekilen kurayla belirlenen, öğrenci Adem Çatbaş, işçi Ulaş Kahraman, memur Deniz Ilgın, hemşire Sibel Turgut ve esnaf Mustafa Karataş da kafilede yer aldı. Türkiye'de kampanyanın destekçisi olan Tema Vakfı yöneticilerinin Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğü ile kurdukları iletişim sonrası Koruköy Doğanaslan mevkiinde belirlenen 400 dönümlük araziye ilk fidanlar yağmur altındaki törende dikildi.

Kampanyaya yurt dışında yaşayan Türklerin büyük ilgi gösterdiğini belirten Multifestijn Vakfı yöneticisi Azmi Kandemir, "Şehitlere 20 bin fidan kampanyasına sadece Hollanda'daki Türkler değil, Fransa ve Almanya'da yaşayanlar da katılıyor. Kişisel katılım olduğu gibi dernekler de yer alıyor. Mesela, Hollanda Türk İşadamları Derneği bu kampanyaya bin fidan ile katıldı. Bizim için çok önemi olan ve kutsal saydığımız, binlerce şehidimizin yattığı Gelibolu topraklarında olmak anlatılmaz bir duygu" dedi.

Kura sonucu Gelibolu topraklarında fidan dikme şansına erişenlerden, Hollanda'da hemşirelik yapan Sibel Turgut ise duygularını şöyle anlattı:

"Kendimi çok şanslı sayıyorum. Şehitler diyarında olmak, bizim bu topraklarda hür yaşamamızı canlarını ödeyerek kaybedenlerin huzurunda bulunmak onur ve gurur verici. Şehitlerimizin anısına bu topraklara bir fidan dikmek, bu hayatta yaptığım en anlamlı işlerden biri olacak. "

Şiddetli yağmura rağmen fidan dikimi gerçekleştirildikten sonra, toplu olarak şehitliklere giden grup, buradaki ziyaretlerinin ardından Hollanda'ya dönmek üzere İstanbul'a hareket etti. - Çanakkale

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Şehitler İçin 20 Bin Fidan - Son Dakika


Advertisement