Şehrin İdarecileri Aksaray'a Yapılan Yatırımı Değerlendirdi - Son Dakika
Güncel

Şehrin İdarecileri Aksaray'a Yapılan Yatırımı Değerlendirdi

Şehrin İdarecileri Aksaray\'a Yapılan Yatırımı Değerlendirdi

Şehrin İdarecileri Aksaray Ziraat Odası'nda biraraya gelerek, Aksaray'a yapılan 300 Milyon dolarlık yatırımı değerlendirdi.

08.10.2013 18:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aksaray Milletvekilleri Ali Rıza Alaboyun, İlknur İnceöz, Belediye Başkanı Nevzat Palta, Eski Milletvekili Ahmet Yaşar, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Koçaş, Aksaray Ticaret Borsası Başkanı Hamit Özkök, AK Parti Aksaray İl Başkanı Fatih Yıldırıcı, Merkez İlçe Başkanı Haluk Şahin Yazgı ile birlikte Aksaray Ziraat Odasında bir araya geldiler.

Şehrin idarecileri Aksaray'a yapılan yatırımlarla ilgili yaptıkları açıklamalarda şu görüşlere yer verdiler.

AKSARAY TARİHİ BİR GÜNÜ YAŞADI

Milletvekili Ali Rıza Alaboyun "Aksaray tarihi bir gününü yaşadı. En önemli olaylardan biri brisa Aksaray'da yatırım kararı aldı. Bu konuda çok büyük hassasiyeti gösteren sayın valime belediye başkanıma ve ticaret odası başkanıma ve yönetimdeki herkese teşekkür ediyorum. Onların ortak kararı hassasiyeti olmasaydı bu işi başaramazdık. bu konuda çok fedakarlık yapıldı çünkü çok büyük bir yatırım, 300 milyon dolarlık bir yatırım çünkü. Aksaray'a gelen her türlü yatırım Aksaraylının cebine girecek 5 kuruş 10 kuruş 5 lira 10 lira 100 lira 1000 lira onların ekmeğinin üzerine sürecek bir yağ demektir tuz demektir biber demektir. Yeni bir iş sahasıdır. Ahmet başkan çok güzel söyledi. Sütaş bize nasıl hayvancılığı öğrettiyse bristonda bize mercedes gibi bize üretim kültürünü öğretecek. İnsanlarımız içerisinde kalite ve kalifiye eleman artacak. Bu Aksaray için bir kazanç Kalifiye elmanın artması demek, eğitimin kültürün artması davranış kültürünün gelişmesi karşılıklı saygını artması refahın gelmesi demek. Bu fabrika sayesinde yan sanayide gelişecektir. Bundan sonra yapacağımız iş bu şirketleri sahiplenmek. Bu şirketler artık halkın şirketleri. Bu şirketler milyonlarca hissedarı olan kişilerin şirketleri olduğu için. Bizde bu şirketlerin hissedarı olarak düşünmemiz lazım. Bu şirketleri sahiplenelim. Onların bu sahiplenildiği duygusunu almaları Aksaray'a çok şeyler verir.

Bir diğer konu, Yazıcıoğlu ailesinin yaptığı yatırımlar. Bu çerçevede onlar bir kompleks yaptılar Aksaray'da. Onlara da çok teşekkür ediyoruz, nezaket gösterip aile fertlerinin hepsi buraya geldiler. Açılışa katıldılar. Bu arada colinsin sahibi Nurettin abi bize iki okul sözü verdi. Buda Aksaray'ımıza yeni bir müjde olsun. Organize sanayideki vermiş olduğumuz arazinin arkasında kot kumaşı imal etmek üzere yeni bir fabrika kuracaklar. Aksaray bir dinamizm kazandı tekerler dönüyor hızlanarak dönüyor. Gelen firmaları öğrencileri sahiplenmeliyiz. Öğrenciyi sahiplenirsek üniversite gelişir, firmaları sahiplenirsek yeni firmalar gelir. Hepinize çok teşekkür ediyorum. Allah razı olsun.

ÇİFTE BAYRAM YAŞIYORUZ

Milletvekili İlknur İnceöz: "Bizler aslında 10 gün sonraki bayramı bekliyoruz ama Aksaray'a hakikaten bayram öngün öncesinden geldi. Çifte bayramı yaşıyoruz. Dün beni özellikle onurlandıran şu oldu, Aksaray'ın dışında yaşayan tüm Aksaraylı hemşerilerimizi Aksaray'a yatırım yapan hemşerilerimizi Aksaray'da ağırladık. Yazıcıların burada yapmış olduğu eğitim kampüsünün açılışını bakanımızın da katılımıyla birlikte gerçekleştirdik. Aksaray'a sevdalılarının tüm kazandıklarını buraya yatırım yapmaları hayırseverlik göstermeleri bizi çok onurlandırdı. Bütün bunların yanında bu süreci el birliği ve gönül birliği içinde çok güzel götürdük. Brissa grubunun yaptığı 300 milyon dolarlık yatırım gerçekten çok büyük bir yatırım. Yatırımcılarla yaptığımız görüşmeler sonucunda kendilerinin buraya yatırım yapmaları durumunda onları bir aile olarak göreceğimizi söyledik. Biz milletvekilleri olarak ta ne yapmamız gerekiyorsa yapacağımızı söyledik. Brisanın genel müdürü hakan bey biz Aksaray'la aile olduk dedi. Bu çok önemli. Biz onlara bu aidiyet hissini verebilmişiz. Biz bunu hep birlikte sürdüreceğiz. Buraya yapılacak yatırımla çocuklarımız aş iş sahibi olacaklar, Aksaray'ımız büyüyecek. Yatırımla birlikte eğitim sürecine girilecek ve sütaş gibi kültür dönüşümüne büyük katkısı olacaktır. Yatırım kararını veren gruba çok teşekkür ediyorum. Sayın valimiz başta olmak üzere, belediye başkanımız ticaret odası başkanımız organize sanayi yönetimi ve sivil toplum kuruluşlarına yürekten teşekkür ediyorum. TOBB'un burada yapacağı meslek lisesiyle ilgilide yer tahsis edilmiş olup yine insanımıza eğitime yatırım yapılacak. Bu konuda da emeği geçen herkese yürekten teşekkür ediyorum.

BU YATIRIMI DUYAN HERKES SEVİNİYOR

Aksaray Belediye Başkanı Nevzat Palta " Bugün burada kıymetli ziraat odası başkanımız borsamız ticaret odamız ve diğer ekibiyle birlikte bu güzel sonucu paylaşmak için buradayız. Ziraat odamızda burada bizi misafir ediyorlar. Aksaray'ımız gelişen bir şehir. Son 10 yıldır organize sanayi olarak söylüyorum 5084 sayılı yasayla birlikte Aksaray'ımız çok ciddi yatırım almaya ve cazip hale gelmeye başladı. Bize düşende başta sayın milletvekilimiz siyaseten il başkanımız ilçe başkanımız belediye başkanı olarak bizler ve sayın valimiz ama bütün bunlarla birlikte bu ayağın tamamlanmasında işte siz değerli sivil toplum örgütlerimiz odalarımız derneklerimiz vakıflarımız, kim olursa olsun hep söylediğimiz şey ortak derdimiz Aksaray'ımız olacak. Aksaray'ımız bir adım daha ileri götürmenin gayreti ve derdi içinde olacağız. Bir fazla insana iş aş ekmek bulma derdinde olacağız. Eğer bu insanlar huzurlu olursa hepimiz huzurlu oluruz. İnsanlar huzursuz olursa hepimiz huzursuz oluruz.

Esnaf ziyaretleri yapıyorum, bu olayları duymuşlar. Birinci elden de ben anlattım. müthiş bir mutluluk var esnafımızda. Bu sadece brisanın lastik fabrikası yapma işi değil oradaki insanların Aksaray'a getirdiği katkılar var. Lokantacı seviniyor, sarraf seviniyor ayakkabıcı seviniyor. Herkes seviniyor. Başkanım 2000 kişi çalışacak bunun ciddi anlamda yansımaları olacak. Aksaray için önemli bir olay. İkinci bir mercedes olacak. 5-6 aydır bu süreç devam ediyordu. Biz mümkün olduğu kadar basına yansıtmadık. Herkes bu fabrikanın Aksaray'da olmasını istemiyor bu nedenle derinden götürmeye çalıştık. Erken sevinç bazen insanı yolda bırakabilir. Bu işin ceosuyla Hakan beyle yemekte bir araya geldik ve orada aldığımız sinyaller bizi ümitlendirmişti. Daha sonra da başka bir ekiple süreci sonuçlandırdık. O süreçte vekillerimizle de görüştük. Tabiri caizse ne istedilerse biz her şeyi karşıladık,. O toplantıda bile şu dediler bugün hallediyoruz dedik, şu olmazsa olmaz dediler hayır hemen hallediyoruz aylara sari değil o anda işte anında karar aldık. İlgili yerlerle görüştük. Bunlar mahremiyet sınırları içerinde aynı gün ya da ertesi gün bir takım problemleri çözdük.

Hamdolsun mutlu bir son oldu. İnşallah başta Aksaray'ımıza insanımıza şehrimize güzelliklere hayra vesile olur. Bu sadece Aksaray'ın projesi de değil sonuçta dünya çapında Türkiye çapında bir proje olduğu için, Türkiye'mize de hayırlı olur diye düşünüyorum. Burada emeği geçen başta valimiz belediye başkanı olarak ben, ticaret odamız yönetim kurulu üyelerimiz siyaseten vekillerimiz, her aşamasında bir ekip ruhuyla bu işi sonuçlandırdık. İnşallah Aksaray'ımıza insanlarımıza hayırlara vesile olur diyorum. Aksaray iyi yolda yeter ki biz teferruatta boğulmayalım. Şehrimiz insanımız dendiği zaman hepimizin ortak derdi, her şeyi bir tarafa bırakıp gerekirse siyaseti de bir tarafa bırakıp Aksaray'ın ortak menfaatlerinde bir olmanın derdi ve gayreti içerisinde olursak sonuç bu noktaya gelir. 9,5 yıllık bir belediye başkanı olarak söylüyorum bu ekip olarak birlik beraberliği küçük menfaatler için bu birlikteliğimizi bozmazsak şehrimiz kazanır Aksaray kazanır, yarınlarımız inşallah daha iyi olur diyorum. Ben tekrar Hayırlı uğurlu olsun diyorum".

BÜROKRASİ SİYASET VE SİVİL TOPLUM ÖRGÜTLERİNİN UYUMU NETİCESİNDE BU GÜZELLİKLERİ YAŞIYORUZ.

Ak Parti İl Başkanı Fatih Yıldırıcı: Aksaray'ın genelini ilgilendiren bir konuyla ilgili teşekkür ortamında beraberiz. Türkiye hızlı bir şekilde büyüyor, gelişiyor Aksaray'ımızda paralel bir şekilde büyüyor gelişiyor. Bununda ibarelerini dün yaşadık. Aksaray için mutlu güzel bir gündü. Birçok güzelliği hep birlikte yaşadık inşallah daha da büyük güzellikler peşi sıra gelecektir. Bürokrasi siyaset ve sivil toplum örgütlerinin uyumu neticesinde bu güzellikleri yaşıyoruz. Biz bir süreç yönetiyoruz bu sürecide el birliğiyle yönetiyoruz. Bu güzelliklerinde inşallah devamı gelecektir. Aksaray'ın önü açık hayırlı olmasını diliyorum.

YATIRIMCILARIN AKSARAY'I TERCİH ETMELERİ ÇOK ÖNEMLİ

Eski Milletvekili Ahmet Yaşar " Anadolu vakfını yapmış olduğu eğitim kampüsünde çok şık güzel bir açılış yaptık. Bugünde burada sivil toplum örgütleri ve siyasileri bir arada görmenin mutluluğunu yaşıyorum. Hep şunu söylemişimdir. Ne zaman siyasiler ve sivil toplum örgütleri birlikte çalışıyorsa o ilin gelişmesine çok önemli katkılar sağlamıştır. Bugünde bu mutluluğu yaşıyoruz. Brisanın Aksaray'ı tercih etmeleri çok önemli bundan dolayı Aksaray'ı tercih etmelerine katkı sağlayan yerel yöneticilerimiz başta valimiz belediye başkanımız milletvekillerimiz ticaret odası başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Hem brisa için çok iyi bir seçim oldu, hem de Aksaray için iyi oldu. İstanbul'dan gelen işadamları arkadaşlarımızla organze sanayimizi gezdik, gerçekten Aksaray'daki gelişimi gördüler ve çok mutlu oldular. Hem belediyecilik anlamında yapılan yatırımları yerinde gördüler, çok beğendiler çok sevindiler Aksaray çok gelişmiş dediler, organize sanayinde de bazı fabrikaları gezdik, Aksaray'ın ufkunun açıldığını ve daha da gelişeceğini söylediler. Çok mutlu oldular. Bizi davet eden Anadolu grubuna teşekkür ediyorum. İstanbul'da yaşayan işadamlarımızda Aksaray'daki gelişimi yerinde tespit etme olanağı buldu. Biz her ne kadar dışarıda da olsak Aksaray'daki gelişmeleri yakından takip ediyoruz. İstanbul'da yaşayan Aksaraylılar olarak Bütün arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyorum. Gönlümüz onlarla birlikte her zaman yardımcı olmaya hazırız.

BU YATIRIM BİZE HEYECAN VERDİ

Ziraat Odası Başkanı Emin Koçak "Aksaray'da sevindirici bir olay yaşadık ilimizde. Bu konuyla ilgili emeği geçen başta milletvekillerimize valimize ve belediye başkanımıza teşekkür etmeyi ve minnettar olduğumuzu belirtmeyi borç bildik. Burada en çok emeği geçenlerden biriside belediye başkanımız. Allah razı olsun diyoruz. Bu bize heyecan verdi şevk verdi. Burada 1000 1500 kişi çalışacağını duyduk buda yaklaşık 5000 6000 kişiye tekabül ediyor. Biz gerek hükümetimizi gerek ilimizin milletvekillerimizi belediye başkanı ve il başkanımızı takip ediyoruz. Kendilerinden çok memnunuz."

AKSARAY'IN UFKU AÇIK

Ticaret Borsası Başkanı Hamit Özkök "Yazıcı ailesinin Aksaray için yaptığı okul ve spor tesislerini açılışı ve Aksaray için gündem oluşturan brisa lastik fabrikasının Aksaray kazandırılmasında vekillerimiz belediye başkanımız sayın valimiz ticaret odamız ve organize müdürlüğümüz çok büyük gayretler ve emekler sarf ettiler. Bunun için çok teşekkür ederiz. Bundan sonra Aksaray'ın önü açık ufku açık. Ama en önemlisi iyi bir ekip var. Bundan sonra ekip sivil toplum örgütleri halk ve siyasiler, belediye başkanımızın hep söylediği bir söz var, mesele aksaraysa gerisi teferruattır. Mesele aksaraysa halkıyla siyasetçisiyle iş adamalarıyla ve sivil toplum kuruluşları ve iş adamlarıyla ortak noktada buluşuyor ve kol kola hareket etme kabiliyetini yakalamış bulunuyoruz.

BU BAŞARI BİRLİK VE BERABERLİĞİN SONUCUDUR

Aksaray Ticaret Odası Başkanı Ahmet Koçaş "Uzun zamandır uğraşlarımız neticesinde Aksaray organize sanayi bölgemize brisa lastik fabrikasının kurulacağının müjdesini verdik. Ben tekrar hayırlı uğurlu olsun diyorum. Ben ticaret ve sanayi odası başkanlığına geldiğimden beri hep birlik ve beraberlik mesajı verdim. Ben birlik ve beraberlikten çok şeyler olacağını biliyordum. Bu zamana kadar yaptığım işlerdeki başarının sayesinde de birlik ve beraberlik neticesinde iyi konumlara geldim. Ben başta sayın velimize sayın vekillerime belediye başkanımıza organize yönetim kurundaki arkadaşlara çok çok teşekkür ediyorum. Bu fabrikanın buraya gelmesi sayesinde buradaki burada ki sanayicilerin faydalanacağını düşünüyorum. Mesela bize bir sütaş geldi, biz sütaştan çok şeyler öğrendik, hayvancılığı gerçek anlamda ve ciddi anlamda sütaş bize öğretti. Bu birlik ve beraberlik sonucu ortaya çıkan bir başarıdır. Kuşlar bile alayla göç ediyor. Aksaray diğer şehirlere göre çok hızlı gelişen bir şehir. Aksaray'ın önü açık, inşallah Aksaray hak ettiği yere gelecek.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Şehrin İdarecileri Aksaray'a Yapılan Yatırımı Değerlendirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement