Şeker Operasyonu'nda 11 Tutuklama - Son Dakika
Güncel

Şeker Operasyonu'nda 11 Tutuklama

Şeker Operasyonu\'nda 11 Tutuklama

Yürütülen Soruşturmanın İlk Bölümünde Ankara Adliyesi'nde Sorgulanan 32 Şüpheliden 11'i Tutuklandı.

04.12.2010 13:52

Kayseri'de Şeker Fabrikası'na yönelik Ankara Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılığı tarafından yürütülen soruşturmanın ilk bölümünde Ankara Adliyesi'nde sorgulanan 32 şüpheliden 11'i tutuklandı.

Ankara'da Özel Yetkili Cumhuriyet savcısı Cemil Tuğtekin'in talimatı üzerine Şeker Fabrikası'nda, 'haksız kazanç elde etme, genel kurul seçimlerinde aday olan kişileri sindirme ve aşırı zenginleşme' iddialarıyla ilgili geçen salı günü operasyon başlatıldı. İstanbul, Ankara, Kayseri, Gaziantep, Sivas, Yozgat ve Bursa'da eşzamanlı olarak gözaltına alınan 43 şüpheliden 32'si Ankara Adliyesi'nde, Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılığı'nda da sorgulandı. Kayseri'de gözaltına alınan şüphelilerden imam A.Ç. (41), Kayseri Ticaret odası çalışanlarından M.Ç. (46), B.K. (39), Ankara'da gözaltına alınan reklam ajansı çalışanları E.D. (33), E.V. (34) ve Sivas'da gözaltına alınan çiftçi K.S. (40), O.K. (41) ve Y.T. (30) ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldı.

24'ÜNÜN TUTUKLANMASI İSTENDİ

Kayseri Şeker Fabrikası'na yönelik Ankara Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı tarafında düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 32 şüpheliden 8'i serbest bırakılırken 24'ü tutuklanma istemiyle nöbetçi mahkemeye çıkarıldı. Bu şüphelilerden aralarında Şeker Fabrikası Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Ali Özışık da olmak üzere 11'i Ankara'da tutuklandı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Şeker Operasyonu'nda 11 Tutuklama - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement