Selçuk, Çukurca'da Yaralanan Astsubayı Bağrına Bastı - Son Dakika
Güncel

Selçuk, Çukurca'da Yaralanan Astsubayı Bağrına Bastı

Selçuk, Çukurca\'da Yaralanan Astsubayı Bağrına Bastı

Hakkari'nin Çukurca İlçesi'nde 19 Ekim'de 24 askerin şehit olduğu terör saldırılarında yaralanan ve bir süredir tedavi gördüğü GATA'dan taburcu edilen 22 yaşındaki Piyade Astsubay Üstçavuş Mehmet Lütfü Dal, memleketi İzmir'in Selçuk İlçesi'ne döndü.

05.11.2011 10:34

Hakkari'nin Çukurca İlçesi'nde 19 Ekim'de 24 askerin şehit olduğu terör saldırılarında yaralanan ve bir süredir tedavi gördüğü GATA'dan taburcu edilen 22 yaşındaki Piyade Astsubay Üstçavuş Mehmet Lütfü Dal, memleketi İzmir'in Selçuk İlçesi'ne döndü. Astsubay Üstçavuş Dal için Selçuk'ta büyük bir karşılama töreni düzenlendi.

Ankara'dan özel bir hastaneye ait ambulansla Selçuk'a gelen Mehmet Lütfi Dal, ilçenin Belevi girişinde karşılandı. Buradan konvoy eşliğinde ilçeye giren gazi Mehmet Lütfi Dal'ı, Tansaş önünde toplanan her yaştan Selçuklu coşkuyla karşıladı. Ambulansı gazinin evine kadar takip edenler, "Ne mutlu Türk'üm Diyene', 'Her şey vatan için', 'Selçuk seninle gurur duyuyor', 'Hepimiz Mehmediz PKK'ya yeteriz', 'Burası Türkiye, ya sev ya terk et' ve 'Yan gelip yatmadı vatanını satmadı' sloganları atarak teröre tepkilerini dile getirdi. Gazi Dal'ın Selçuk Belediyesi Lojmanları önünde ambulanstan inmesi sırasında coşku doruğa yükseldi. Dal, hemen eve alınırken, Selçuk Belediyesi'nde zabıta memuru olarak çalışan babası Mustafa Dal toplananlara teşekkür etti. Baba Dal, "Oğlumu karşılamaya gelen herkes sağolsun. Hepiniz dualarınızı eksik etmediniz, Mehmet'imize kavuştuk çok şükür. İlerleyen günlerde inşallah oğlumuz çok daha iyi olacak. Bizleri yalnız bırakmayan herkese çok teşekkür ediyorum. Allah razı olsun hepinizden" dedi.

Selçuk Belediye Başkanı CHP'li Vefa Ülgür de, lojmanların önünde toplananlara hitaben yaptığı konuşmada, gazi Dal'ı karşılamaya gelen herkese teşekkür etti. Ülgür, "Hepinizin hassasiyetini anlıyorum ve bu dayanışma ruhunu yaşattığınız için çok teşekkür ediyorum. Ancak malum askerimiz çok ciddi ameliyat geçirdi, 8 saattir de yol geliyor. Ben burada olan herkesten anlayış rica ediyorum. Mehmet iyileşinceye kadar güzelce dinlenmeli" diye konuştu.

Selçuk Kaymakamı Ayhan Boyacı da, şunları söyledi:

"Şükürler olsun gazimiz artık aramızda. Mehmet Dal kardeşimiz Mustafa Bey'in değerli evladı, sizlerin değerli hemşehrisi. Selçuk'un değerli evladı şifasını bulacak, sağlığına kavuşup, yapılan müdahalelerle en iyi şekilde önümüzde ki günlerde sağlığına kavuşacak. Hemşehrilik bilinciniz çok güzel, Selçukluların bugün göstermiş olduğu alaka hepimizi duygulandırdı. Sağ olun var olun." - İzmir/ Selçuk

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Selçuk, Çukurca'da Yaralanan Astsubayı Bağrına Bastı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement