Şemdinli'de Askeri Hareketlilik Bitmiyor - Son Dakika
Güncel

Şemdinli'de Askeri Hareketlilik Bitmiyor

Şemdinli\'de Askeri Hareketlilik Bitmiyor

Hakkari'nin Şemdinli İlçesi'nde askeri hareketlilik bitmiyor.

07.08.2012 14:41

Hakkari'nin Şemdinli İlçesi'nde askeri hareketlilik bitmiyor. Dün geceden bu yana ilçe merkezindeki birliklerden güvenlik güçlerinin PKK'lı teröristleri sıcak takibe aldığı Yiğitler bölgesine bomba yağdırılıyor.

Şemdinli ile başlayan ve Çukurca'daki Geçimli Karakolu saldırısıyla artan PKK saldırılarına karşı güvenlik güçlerinin operasyonları da aralıksız sürüyor. Dün Hakkari Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamayla 7 ayrı bölge geçici askeri güvenlik bölgesi ilan edilirken, bu bölgelerde PKK'lıların sıcak takibi de sürüyor. Günlerdir çatışmaların sürdüğü Şemdinli'de de askeri hareketlilik hiç durmadı. Dün geceden bu yana Şemdinli 34. Tugay Komutanlığı ile 3. Dağ ve Komando Taburu'ndan güvenlik güçlerinin PKK'lılarla sıcak temas sağladığı Yiğitler bölgesine obüs toplarıyla bomba yağdırılıyor. Zaman zaman Şemdinli semalarında görülen savaş uçaklarının ise çatışma bölgesi ve Kuzey Irak yönüne gittikleri gözleniyor.

Bu arada, güvenlik güçleri ile PKK'lılar arasında çatışmaların yaşandığı Yiğitler bölgesi, Bağlar Köyü ve çevresindeki mezralarda yaşayan vatandaşlar can güvenliklerinin olmadığı gerekçesiyle Kaymakam Mesut Gençtürk ile görüştü. Köylülerin, askeri yetkililerle de görüşerek can güvenliklerinin sağlanması için gerekli tedbirlerin alınmasını isteyecekleri belirtildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Şemdinli'de Askeri Hareketlilik Bitmiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement