Şen: "Kan Dökerek Aldığımız Bu Toprakları Can Vererek Koruyacağız" - Son Dakika
Güncel

Şen: "Kan Dökerek Aldığımız Bu Toprakları Can Vererek Koruyacağız"

Şen: "Kan Dökerek Aldığımız Bu Toprakları Can Vererek Koruyacağız"

Samsun Türk Ocağı Başkanı Doç. Dr. Serkan Şen, “Dışarıda küstahça kurgularıyla, içeride PKK, FETÖ gibi maşalarıyla kuyumuzu kazmaya çalışmaktalar.

03.05.2017 14:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Samsun Türk Ocağı Başkanı Doç. Dr. Serkan Şen, "Dışarıda küstahça kurgularıyla, içeride PKK, FETÖ gibi maşalarıyla kuyumuzu kazmaya çalışmaktalar. Ay-yıldıza yan bakanlar bilmelidir ki kan dökerek aldığımız bu toprakları can vererek koruyacağız" dedi.

"3 Mayıs Türkçülük Günü" nedeniyle Samsun Türk Ocakları tarafından Atatürk Anıtı'nda tören düzenlendi. Saygı duruşu yapılması ve İstiklal Marşı'yla başlayan tören Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasının ardından son buldu.

Törenin ardından konuşma yapan Samsun Türk Ocağı Başkanı Doç. Dr. Serkan Şen, "Bugün burada bin yılı aşan bir iddianın, kınından sıyrılmış bir kılıç gibi, dimdik, sapasağlam ve vakur bir edayla ayakta olduğunu, dosta düşmana duyurmak üzere toplanmış bulunuyoruz. Tarihler 732'yi gösterdiğinde Bilge Kağan torunlarına şöyle sesleniyordu: 'Türk Milleti! Üstte mavi gök çökmedikçe, altta yağız yer delinmedikçe senin ilini, töreni kim bozabilir'. Zaman içinde Türk'ün iline göz dikmeye, töresine fitne ekmeye kalkanlar çıktı. Onlara hak ettikleri cevabı veren geçmişte Mete oldu, Kürşad oldu, Yavuz oldu. Yağıda şer Oğuz'da er tükenmedi. Atalarından aldığı ilhamla kurduğu devletin adına 'Türk' diyen Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ölümünü ganimet bilenler çıktı. Türkiye Cumhuriyeti'nden Türk'ü ayıklamaya kalktılar. Bu sefer onlara 'dur' diyen Nihal Atsız oldu, Osman Yüksel Serdengeçti oldu, Başbuğ Alparslan Türkeş ve ülküdaşları oldu. Türk yurdunda Türkçü olmakla suçlandılar, tabutluklara kondular. Onlar öyle inanmış bir nesildi ki bırakın tabutluğa, magmanın derinliklerine atılsalar lav olup fışkıracak bir imana sahiptiler. Bugün o gündür ki milletinin varlığı için ateşten gömlek giyenlere milletin evlatları meydanları gül bahçesi yapmıştır. 3 Mayıs 1944'te varlığını Türk varlığına armağan edenler Ankara'nın meydanlarından tarihin şahitliğinde zaferle ayrıldılar" diye konuştu.

Dünyada yaşanan insanlık sefaletinin aşılabilmesi için Türk'e kulak verilmesi gerektiğini dile getiren Şen, "Milletine sevdanın adını Türkçülük koyanların insanlığa söyleyecek çok sözü vardır. Dünya görüşünü Türk kültürü, Türk tarihi, Türk dili, Türk ahlakı hülasa Türk kimliği üzerine inşa eden Türkçülük, bünyesinde yüksek insani değerleri barındıran bir muhtevaya sahiptir. Bu yönüyle başka milletleri horlama yerine onlara örnek olma bilincini taşır. Türklük doğuşu aşan, oluşla anlam bulan bir kaderdaşlığın adıdır. Bu kaderdaşlığın zirvesi şehadet, vecizesi Ne Mutlu Türk'üm diyenedir" şeklinde konuştu.

"Türk milletini dünyada hiçbir güç vatansızlaştıramayacak"

Doç. Dr. Serkan Şen sözlerine şöyle devam etti: "Yüzyıllar süren akınlarımızın son durağı Anadolu coğrafyası olmuştur. Bu toprakları en az bin yıldır kanla yoğurarak Türk yurdu yaptık. Anlaşılan odur ki haçlı zihniyeti İklim-i Rum'u Türkiye yapışımızı hazmedememiştir, hazmedemeyecektir. Dışarıda küstahça kurgularıyla, içeride PKK, FETÖ gibi maşalarıyla kuyumuzu kazmaya çalışmaktalar. Ay yıldıza yan bakanlar bilmelidir ki kan dökerek aldığımız bu toprakları can vererek koruyacağız. Ölümlerden yılmayan tunç yürekli evlatları durdukça Türk milletini dünyada hiçbir güç vatansızlaştıramayacaktır."

"Artık söz sırası Türk milliyetçilerindedir"

Artık söz sırasının Türk milliyetçilerinde olduğunu belirten Şen, "Zamanın hükmünü icra etmek gibi bir tabiatı vardır. Her sözün bir vakti, her vaktin bir sözü vardır. Yaşananlar ve yaşadıklarımız göstermiştir ki Türk fikir hayatının şeref levhasında Türkçülüğün adı yazılıdır. Tarih, Türk milliyetçilerini haklı çıkarmıştır. Artık söz sırası Türk milliyetçilerindedir. Bugün başta Türk Dünyası olmak üzere bütün mazlum milletlerin gözü Anadolu coğrafyasındadır. Unutmayalım ki bu topraklardan kopacak fırtınanın rahmetini bekleyen soydaşlarımız vardır. Dindaşlarımız vardır. Biçareler vardır. Göğün davulunun bizim marşımızı çalmasının, dünyanın nabzının hilalin avucunda yeniden atmasının ön şartı yüksek Türk meziyetleriyle donanmamızdır" ifadelerini kullandı. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Şen: 'Kan Dökerek Aldığımız Bu Toprakları Can Vererek Koruyacağız' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement