Servis Minibüsleri Eylemde - Son Dakika
Güncel

Servis Minibüsleri Eylemde

Servis Minibüsleri Eylemde

250 Servis Minibüsü İle D-100'ü Kapattılar.

28.07.2010 13:41

Bir saati aşkın süreyle Tuzla'dan itibaren Ankara istikametine trafik durdu

İstanbul ile Gebze arasında daha çok fabrika işçilerinin taşımacılığını yapan ancak Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin uygulamaya koyduğu "P" plakaları olmadığı için Kocaeli sınırlarına girdiklerinde hem para cezasına çarptırılan, hem araçları 15 gün bağlanan servis araclarının sahip ve sürücücüleri bugün D-100'ü kapattı. Yaklaşık 250 minibüs Tuzla Şifa Mahallesi'nden itibaren Ankara istikametini ulaşıma kapatırken, polis müdürlerinin yaptığı görüşmeler sonunda yol saat 11.00 sıralarında yeniden ulaşıma açıldı.

Tamamı 34 plakalı olan minibüsler, saat 09.00'dan itiraben Tuzla'da toplanmaya başladı. Sayıları 250'yi bulan minibüsler Şifa Mahallesi'nde Tuzla Piyade Okulu yakınlarından itibaren tüm D-100'ü kaplayarak ulaşımı engelledi. Servis minibüslerine "İl sınırına hayır", 'Hani bu ülkede eşitlik vardı", "Gebze'de uygulanan zulme son", "Biz korsan değiliz" şeklinde pankartlar da asıldı. Eylem nedeniyle Tuzla'dan itibaren kilometrelerce araç kuyrukları oluştu. Minibüsler polisin çabalarına rağmen yolu açmadı. Polis müdürlerininin devreye girmesiyle sorunlarıyla ilgilenileceği sözünü alan minibüs sahibi ve şoförler Gebze İlçesi sınırına yaklaştıklarında saat 11.00 sıralarında yolu açtı.

İstanbul'da faaliyet gösteren servis taşımacılık firması sahiplerinden Tekin Yolcu, Kocaeli'nde yaklaşık 4 yıldan bu yana servis araçlarına P plakası uygulaması bulunduğunu, ancak bu plaka uygulamasının ranta dönüştüğünü iddia etti. Belediyeye 7 bin TL ödenerek alınan P plakalı araçların da yasa gereği tahditli olarak sadece Kocaeli ili sınırları içinde olması gerekirken İstanbul'a da geldiklerini ve iş yaptıklarını belirterek, "P Plakalı 1400 araç her gün İstanbul'a gelip iş yapıyor. Biz ise İstanbul'dan gelip Kocaeli sınırına girdiğimizde polis hemen çeviriyor. Aracın amaç dışı kullanıldığı gerekçesiyle bin 100 TL para cezası uygulanıp araç da 15 gün bağlanıyor. Onlara serbest, bize gelince yasak. Bu nasıl kanun?" diye konuştu.

Tekin Yolcu, sorunun çözümlenmemesi halinde haftaya yine eylem yapacaklarını, gerekirse araçlarını yakacaklarını da söyledi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Servis Minibüsleri Eylemde - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement