Şevval Sam'dan Cumhuriyet Bayramı Konseri - Son Dakika
Son Dakika Logo

Şevval Sam'dan Cumhuriyet Bayramı Konseri

27.10.2015 10:29

Cumhuriyet'in ilanının 92. yılı şerefine düzenlenen "Cumhuriyetimizin 92. Yıl Dönümünde Memleket Ezgileri" adlı gecede Türkiye'nin en önemli seslerinden biri olan Şevval Sam batıdan doğuya eşsiz türkülere sesiyle hayat verdi.

Lüks ve konforun buluştuğu Anadolu yakasının en prestijli otellerinin başında gelen Wyndham Grand İstanbul Kalamış Marina Hotel, TED İstanbul Koleji Vakfı'nın her yıl düzenlediği Cumhuriyet Bayramı kutlamaları etkinliğine ev sahipliği yaptı.

TED Koleji misafirlerinin unutulmaz dakikalar yaşadığı gece öncesine basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Şevval Sam; "Kalbimizdeki niyet Cumhuriyet coşkusunu her daim yaşatmak bu akşam da TED İstanbul Koleji Vakfı'nın Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında sahne alacağım. Bu özel gece için ağır şarkılardan oluşan bir repertuar hazırladık. Günler geçse dahil üzerimizdeki yas dönemi devam ediyor. Yası yaratıcılıkla tutmaya devam etmek yada iyileştirmek için en doğru yöntemin sanat olduğu görüşündeyim. İnsanlarla beraber olarak duygularımızı paylaşıyoruz ve iki saat bile olsa dertlerimizden uzaklaşıyoruz. Buna da ihtiyacımız var. Sürekli olarak bir yas ve mutsuzluk hali enerjimizi azaltıyor ve mücadele gücümüzü düşürüyor. Son dönemde yaşadıklarımıza kayıtsız kalmamız mümkün değil ama hayat bir şekilde devam ediyor. Herkes işini devam ettirirken bizimde işimizi devam ettirmemiz gerekiyor. Müziğin şifa veren özelliğinden faydalanmamız gerekiyor. İnsanların birbirlerini anlamakta zorlandığı bir dönemde olsak da şarkıların insanların kalplerini yumuşatacağı buzları eriteceğini düşünüyorum. Bu sebepten ölene kadar farklı etnik kökenden gelen şarkıları bir araya getirmenin yollarını arayacağım. Çok yakında son albümde yer alan bir parça için klip hazırlığı içindeyiz. Karadenizli değilim ama insanlar benim sesimden Karadeniz türkülerini dinlerken çok mutlu oluyorlar." dedi.

TED İstanbul Koleji Vakfı Başkanı Prof. Dr. Erdal Poyrazoğlu gecede bugün 100 yaşında olan kayınvalidesi Nuran Arılar'ın gözünden Cumhuriyet'i anlattı. Erdal Poyrazoğlu; "Kayınvalidem henüz 8 yaşındayken Cumhuriyet'in ilanına şahitlik etti bugün ise 100 yaşında. Kendisi süreci şöyle anlattı; Cumhuriyet insana "hürriyet" verdi. İlan edildiği gün sokaklarda, bayraklar elimizde "Yaşasın Cumhuriyet" diye bağırdık. Kimse bize "susun" diyemedi. Bize şahsiyetimizi verdi. Okumak, çalışmak istedik. Cumhuriyet bir devrin kapanışı ve yeni bir devrin açılışıdır. Bu devir, yenilikler ve yükselişlerle doludur. Cumhuriyet Bayramı'mız kutlu olsun." dedi.

Gecede vakfın üst düzey yöneticileri birlik ve beraberlik mesajları verdi. Merkezi konumuyla ve hizmet kalitesiyle göz dolduran Wyndham Grand Kalamış İstanbul Marina Hotel'de davetliler gece boyunca eşsiz lezzetlerin tadına bakarken Cumhuriyet Bayramı'nın sevincini hep birlikte yaşadı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Şevval Sam'dan Cumhuriyet Bayramı Konseri - Son Dakika


Advertisement