Sihirbazlar Ustalarını Son Yolculuğuna Uğurladı - Son Dakika
Güncel

Sihirbazlar Ustalarını Son Yolculuğuna Uğurladı

Sihirbazlar Ustalarını Son Yolculuğuna Uğurladı

Türkiye İllüzyonistler Derneği Başkanı Erdinç Demiray'ın Cenaze Töreninde Türkiye'nin Tüm Sihirbazları Ve Sevdikleri Bir Araya Geldiler.

02.08.2010 12:40  Güncelleme: 12:51

Türkiye'de illüzyon sanatının genç nesil tarafından tanınmasında ve sevilmesinde büyük payı olan Türkiye İllüzyonistler Derneği Başkanı Erdinç Demiray'ın cenaze töreninde Türkiye'nin tüm sihirbazları ve sevdikleri bir araya geldiler. 49 yaşındaki Erdinç Demiray'ın vefatı tüm sanatseverleri üzdü. Unima Istanbul, Türkiye Hemofili Derneği, Lions Yakacık gibi bir çok dernekte yönetici ya da başkanlık da yapmış olan Erdinç Demiray bütün hayatını Türkiye'de illüzyon sanatının bir sahne sanatı olarak tanınması ve seyirci nezdinde hakettiği seviyeye gelmesine adamıştı.

Uzun yıllar Eczacıbaşı Holding-Askaynak bünyesinde yöneticilik yapan Erdinç Demiray, 1985 yılında İlüzyonistler Derneği'nin kurulmasını sağladı. Sihir tutkusunu tüm sanatseverlerle paylaşmak için, tüm zamanını illüzyon sanatının tanıtılması, Türk İllüzyonistlerinin birlik kurmaları ve uluslararası ilişkiler geliştirmelerine ayırdı. Erdinç Demiray Uluslararası Sihirbaz Birliği olan IBM'in Türkiye'de iki şube açmasında da büyük çaba harcamıştı. Erdinç Demiray'ın doğup büyüdüğü Fatih semtindeki Zübeyde Hanım Kültür Merkezi'nde düzenlenen törenden sonra, cenaze namazı Fatih Camii'nde kılınıp, naaşı Zincirlikuyu mezarlığında toprağa verildi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Sihirbazlar Ustalarını Son Yolculuğuna Uğurladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement