Siirt'te Veysel Karani'yi Anma Etkinliği Düzenlendi - Son Dakika
Güncel

Siirt'te Veysel Karani'yi Anma Etkinliği Düzenlendi

Siirt\'te Veysel Karani\'yi Anma Etkinliği Düzenlendi

Siirt Valiliği ve Baykan Kaymakamlığı tarafından Veysel Karani'yi anma ve Anneler Günü etkinliği düzenlendi.

10.05.2014 21:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Siirt Valiliği ve Baykan Kaymakamlığı tarafından Veysel Karani'yi anma ve Anneler Günü etkinliği düzenlendi.

Şölen Düğün Salonu'nda saat 17.00'de Ulu Camii İmam hatibi Ramazan Toprak'ın Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programa, Siirt Valisi Ahmet Aydın, Siirt 3. Tugay Komutanı Halil Soysal, İl Emniyet Müdürü Metin Özkan, Baykan Kaymakamı Ufuk Akıl, Tillo Kaymakamı Ceyhun Dilşat Taşkın, İl Jandarma Komutanı Şenol Yeloğlu, Siirt Müftülüğü Personel İşleri Şube Müdürü Zeki Dildirim ve davetliler katıldı. Yazar Sinan Yağmur, düzenlenen söyleşide Veysel Karani'nin Peygamber Efendimize duyduğu aşkı şiirle dile getirdi. Hazreti Mevlana'nın memleketi Konya'dan evliyalar diyarı Siirt'e, Veysel Karani'yi bağrında barındıran beldeye ve Veysel Karani'ye selam getirdiğini dile getiren Yağmur, "Hayatıma 27 kitap sığdırdım. Bundan 3 yıl önce Veysel Karani ile ilgili bir hatıra okudum. Ne hikmetse o gece uyumadan aklıma Veysel Karani geldi. Dedim ki kendi kendime Peygamber Efendimiz; Hazreti Ali ve sahabeyi kiramdan birçok değerli zatlar dururken, miraca çıktığı zaman giydiği o mübarek hırkasını nasıl olur da Veysel Karani'ye verir? 3 yıl boyunca kendimi bu araştırmaya verdim. Veysel Karani'nin hayatını anlamak için Yemen'in Karen köyüne, Medine'yi Münevvere'ye gittim ve bununla ilgili 3 yıl boyunca araştırdım" dedi.

Yağmur, "Bir gün konuk olduğum bir programda bir izleyici, 'Dünyaya bir defa gelsen, ömrün boyunca bir kitap yazma hakkın olsa neyi yazardın?' diye sordu. Ben de Veysel Karani'nin hayatını yazardım dedim. Çünkü hayatını araştırırken çok etkilendim. Veysel Karani'nin annesi evliyalardandı. Annesine hürmet etmesinin nedeni annesinin evliya olmasındandır. Veysel Karani, evlerinde huzur olmayan ailelerde bir evlat modeli, bir eş modelidir. Bugünkü gençliğe bir aynadır. Şükür, nimet nedir bilmeyen ve her gün isyan eden bir evde eşine karşı bir modeldir. Veysel Karani diyor ki; 'Hayatımda iki şeye yanarım. Birisi Resullulah'ın dizinin yanında oturup onu koklayamamak, ikincisi de annemi sırtıma alıp da Kabe'yi tavaf edemememdir. Bir gün rüyasında annesini sırtına alıp Kabe'yi tavaf ederken elinden de Resullulah'ın tuttuğunu görmüştür. İşte bizler bu beldede yatan o mübarek aşığı anlamak, hayatını kendi hayatımıza tatbik etmemiz gerekir" diye konuştu.

Siirt Valisi Ahmet Aydın, söyleşi sonrası yazar Yağmur'a hediye verdi. Etkinliğin birinci bölümü, Sinan Yağmur ve Vali Aydın'ın parmaklarındaki yüzükleri birbirlerine hediye etmesiyle sona erdi. - SİİRT

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Siirt'te Veysel Karani'yi Anma Etkinliği Düzenlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement