Siirt'te, Zengin-Fakir Aileler Kardeş Oldu - Son Dakika
Güncel

Siirt'te, Zengin-Fakir Aileler Kardeş Oldu

Siirt\'te, Zengin-Fakir Aileler Kardeş Oldu

Siirt'te fakir aileler ile sosyal ve ekonomik durumu iyi olan aileler arasında kardeşlik bağlarının güçlenmesi amacıyla kura çekimi yapıldı.

08.02.2013 14:19  Güncelleme: 14:23

Siirt Valiliği tarafından başlatılan 'Kardeş Aile' projesi kapsamında, fakir aileler ile sosyal ve ekonomik durumu iyi olan aileler arasında kardeşlik bağlarının güçlenmesi amacıyla dün akşam Siirt Polisevi'nde kura çekimi yapıldı. Kura çekimi sonunda 100 fakir aile, zengin 100 aileye kardeş olarak verildi.

Siirt'teki 'Kardeş aile' projesi polisevinde Vali Ahmet Aydın'ın da katıldığı sinevizyon gösterisiyle başladı. Programın açılış konuşmasını yapan İl Müftüsü Faruk Arvas, İslam'ın birlik, beraberliğe ve kardeşlik bağlarına büyük önem verdiğini belirterek, "Mensup olduğumuz yüce dinimizde birlik ve beraberliğe ve kardeşlik bağlarının güçlendirilmesine önem verilmiştir. Sevgili peygamberimizin prensiplerini iyi bilirsek, hem bu dünyada, hem de öbür dünyada mutlu, mesut, bahtiyar oluruz. Nitekim efendimiz Mekke'den Medine'ye göç ettiğinde Ensar'dan Selman-ı Farisi ile kardeş olmuştur. Sayın valimizin başlattığı bu kardeşlik projesi ile evliyalar diyarına yaraşır bir projedir" dedi.

Vali Ahmet Aydın, ülkenin milli birlik ve beraberliğe ihtiyaç duyulduğu bir dönemde, kardeşlik bağlarının gücü oranında daha güçlü bir noktaya ulaşılacağını söyledi. Aydın, "Saraçoğlu Siirt Akademi projesi, Siirt için güzel ve faydalı bir projedir. Kardeşlik projesinin hedefi, aileler arasında kardeşlik duygusunu oluşturmak, toplumsal dayanışma duygusunun artmasını sağlamaktır. Maddi durumu zayıf ailelerin çocuklarını eğitimlerine destek olmak, maddi durumu kötü ailelere mensup bayanların da iş hayatına katılmalarına destek olmak, maddi durumu kötü ailelerin hayat standartlarının artırılmasının sağlamaktır. Bu amaçla yapacağımız kura ile kardeş proje uygulamasını Siirt'te başlatmış bulunmaktayız. Proje sayesinde maddi durumu kötü 100 aile, zengin kardeş 100 aile arasında kardeşlik köprüleri atılacak ve hazırlanacak veri tabanı ile ilişkilerin takibi yapılacaktır" diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından, kura çekimine geçildi. Kura sonucu, Siirt Valisi Ahmet Aydın'a Bahçelievler Mahallesi'nde oturan Kerem Nair, Vali Yardımcısı Gürbüz Saltaş'a Conkbayyır Mahallesi'nde yaşayan Mevlude Tuncar, Emniyet Müdürü Mutlu Ekizoğlu'na da Çal Mahallesi'nden Yusuf Neğiş adlı dar gelirli aileler kardeş çıktı. Daha sonra çekilen kuralarda ise 100 fakir aile, zengin 100 aileye kardeş olarak verildi. - Siirt

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Siirt'te, Zengin-Fakir Aileler Kardeş Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement