
İstanbul'da geçirdiği trafik kazasında, sıkıştığı hurdaya dönen araçtan itfaiye ekiplerince kurtarılan üniversite öğrencisi 23 yaşındaki Kerim Bedri Saçan, kendisini kurtaran itfaiyecilerden etkilenerek gönüllü itfayeci oldu.
İstanbul Yeditepe Üniversitesi Biomedikal Bölümü'nde okuyan Kerim Bedri Saçan, iki yıl önce İstanbul'da trafik kazası geçirdi. Arkadaşlarıyla birlikte demir yığınına dönen otomobilin içinden itfaiye ekipleri tarafından kurtarılan ve ölümden dönen Kerim Bedri Saçan, tedavisinin tamamlanmasının ardından önce Yeditepe Üniversitesi'nin Doğal Afetlerde Arama Kurtarma Kulübü'ne girdi. Daha sonra da gönüllü itfaiyecilere eğitim verilen Kocaeli'ne gelerek, sıkı bir eğitimden geçip, 'gönüllü itfaiyeci' belgesi aldı.
Metal yığınına dönmüş bir aracın içinde sıkışmanın nasıl bir şey olduğunu kötü bir tecrübe ile öğrendiğini ve kendisini kurtaran itfaiyecilerden etkilendiğini belirten Saçan, hastanede tedavi görürken gönüllü itfaiyeci olmaya karar verdiğini söyledi. Eğitimli gönüllü itfaiyeciler, Kocaeli Büyükşehir İtfaiyesi'nde diğer itfaiyecilerle birlikte yangın ve kazalarda kurtarma çalışmalarında görev alabiliyor. - Kocaeli/ İzmit
Son Dakika › Güncel › Sıkıştığı Araçtan Kurtaran İtfaiyecilerden Etkilendi, Gönüllü İtfaiyeci Oldu - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.