Silifke'de Mavi Yengeç Koşusu - Son Dakika
Güncel

Silifke'de Mavi Yengeç Koşusu

Silifke\'de Mavi Yengeç Koşusu

Mersin'in Silifke İlçesi'ne bağlı Taşucu Beldesi'nde düzenlenen 'Taşucu Çevre Festivali' etkinlikleri kapsamında 'Mavi Yengeç Koşusu' yapıldı.

08.09.2011 11:48

Mersin'in Silifke İlçesi'ne bağlı Taşucu Beldesi'nde düzenlenen 'Taşucu Çevre Festivali' etkinlikleri kapsamında 'Mavi Yengeç Koşusu' yapıldı.

Göksu Deltası'nda gerçekleştirilen etkinlikte yarışmacılar, yengeçlerin bulunduğu 600 metrelik uzaklığı yalın ayak koşarak geçti. Göksu Deltası'ndaki Kuğu Gölü'nde yarışmacılar, suya bırakılan yüzlerce canlı yengecin arasında zorlu bir koşu yaptı. Beldede restoran işletmeciliği yapan ve aynı zamanda da yörede mavi yengecin ilk defa tanıtımı ile tanınan Ali Mavili'nin sponsorluğunda yapılan yarışların sonunda, Mustafa Gemalmaz birinci, Fuat Doğrul ikinci, Volkan Gemalmaz üçüncü oldu. Yarışma sonunda sponsor Mavili'nin birinciye bin, ikinciye 500, üçüncüye 250, dördüncü ve beşinciye 100 ile altıncıya 50 TL ödülü düzenlenen törenle verildi.

Taşucu Belediye Başkanı MHP'li Yaşar Açıkbaş, starttan önce yarışmacılara ve yarışmayı izleyenlere enerji deposu olarak bilinen pişirilmiş yengeç ikram etti. Başkan Açıkbaş, bu yıl ikincisini düzenledikleri Mavi Yengeç Koşusu'nun geleneksel hale getirdiklerini belirterek, Göksu Deltası'nın tanıtılması için benzer etkinlikleri önemsediklerini kaydetti. Kuğu Gölü'nün yengeçlerin yaşam alanı olduğunu belirten Açıkbaş, "Yarışmacılar bu zorlu maratonu yalın ayak, yengeçlerin arasında, balçık içinde ortalama dize kadar gelen bir suyun içerisinde koşarak 600 metrelik bir parkuru tamamladılar. Mavi yengecin ana vatanı Göksu Deltası'dır. Bölgemizdeki restoranlarımızda da çok miktarda tüketiliyor" dedi. - Mersin/ Silifke

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Silifke'de Mavi Yengeç Koşusu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement