Simav'ın Sorunları Çalıştayda Tartışıldı - Son Dakika
Güncel

Simav'ın Sorunları Çalıştayda Tartışıldı

Kütahya'nın Simav ilçesinde "Simav depreminin ekonomik etkileri ve anket sonuçlarının değerlendirilmesi" konulu çalıştay düzenlendi.

21.03.2016 12:26

Kütahya'nın Simav ilçesinde "Simav depreminin ekonomik etkileri ve anket sonuçlarının değerlendirilmesi" konulu çalıştay düzenlendi.

Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) öğretim üyeleri Doç. Dr. Fatih Çelebioğlu, Doç. Dr. Mustafa Durman, araştırma görevlileri Tuğrul Çınar ve Volkan Aslan tarafından hazırlanan çalıştaya, Simav Kaymakamı Türker Çağatay Halim, Belediye Başkanı Süleyman Özkan, Simav Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) Başkanı Şeref Kazcıoğlu, DPÜ Simav Teknoloji Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Murat Özalp, kurum müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

STSO'un ev sahipliğinde gerçekleşen çalıştayda Simav'da ilk kez akademik olarak ilçenin yaşadığı sorunlar ve bu sorunlara ilişkin çözüm önerileri geniş kapsamlı olarak ele alındı.

STSO Başkanı Şeref Kazcıoğlu, çalıştayda yaptığı açılış konuşmasında, Simav'ın sorunlarının ilçede yaşayan herkesin bildiğini belirterek, "Bu sorunlara geniş bir açıdan, tarafsızca ve akademik bir pencereden bakılmasını sağlamak istedik. Bugüne kadar Simav'ın sorunları ve çözümüne ilişkin ilk kez bilimsel açıdan bakılmasına öncü olduğumuz bu çalıştayın ilçemize ve halkımıza hayırlı olmasını temenni ediyorum" dedi.

Doç. Dr. Fatih Çelebioğlu ilçede 400 kişinin katıldığı anketlerde elde edilen veriler üzerinde çalışma yaptıklarını ifade ederek, şunları kaydetti:

"Amacımız yine sizler gibi değerli vatandaşlardan topladığımız bilgiler, öneriler ve eleştiriler ışığında ilçenin depremden bu yana ekonomisini ve sosyal yaşamını etkileyen ana sorunları birlikte belirleyip, bunlara ilişkin çözüm yollarını da birlikte kararlaştıracağız. Elde ettiğimiz veriler doğrultusunda ilçede ekonomik ve istihdam alanında, sosyal yaşamda nelerin yapılması gerektiğini öncelikleriyle belirledik. Bilimsel bir yapı içinde ben ve arkadaşlarımla sürdürdüğüm çalıştayımız ortaya koyduğumuz veriler ışığında hazırlanacak kitapçığın yayınlanmasıyla son bulacak."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Simav'ın Sorunları Çalıştayda Tartışıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement