Şimonoseki Belediye Başkanı Topbaş'ı Hediyeye Boğdu... - Son Dakika
Güncel

Şimonoseki Belediye Başkanı Topbaş'ı Hediyeye Boğdu...

Şimonoseki Belediye Başkanı Topbaş\'ı Hediyeye Boğdu...

İstanbul'un Kardeş Şehri Olan Şimonoseki Belediye Başkanı Tamoaki Nakao, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'a Kimono, Kravat, Yelpaze Hediye Etti. Topbaş İse Nakao'ya Vazo Hediye Etti.

19.07.2010 17:57

İstanbul'un kardeş şehri olan Şimonoseki Belediye Başkanı Tamoaki Nakao, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'a kimono, kravat, yelpaze hediye etti. Topbaş ise Nakao'ya vazo hediye etti.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) Saraçhane'deki binasında Şimonoseki Belediye Başkanı Tamoaki Nakao ile görüştü. Japonya'da Honshu Adası'nın en büyük şehri olan Şimonoseki'nin Belediye Başkanı Nakao'yu, Başkan Topbaş merdivenlerde karşıladı.

" İKİ ŞEHRİN ÇOK KARAKTERİSTİK YAKINLIĞI VAR "

Şimonoseki'nin, İstanbul'un ilk kardeş şehri olduğunu söyleyen Topbaş, iki şehrin birbirine benzediğini kaydetti. Topbaş, "İki şehrin çok karakteristik yakınlığı var. İstanbul Boğazı'nı andıran bir deniz var adalar arasında. İfade edildiğine göre, akşam saatlerinde de İstanbul'da olduğunuzu zannedeceğiniz kadar da benzerlikten bahsediliyor" diyerek, Şimonoseki'nin İstanbul Boğazı'na benzeyen fotoğrafını da gösterdi. Şimonoseki Belediye Başkanı ve heyetinin ilk defa İstanbul'a geldiğini de belirten Topbaş, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarına dünyadaki İstanbul'un kardeş şehirlerinin belediyelerini davet ettiklerini de ifade etti. Topbaş, İstanbul'un kardeş şehri Şimonoseki'ye 50 bin lale soğanı verdiklerini ve bunların şehrin bazı noktalarına dikildiğini kaydederek, "Şimonoseki de, laleleriyle İstanbul gibi kardeşliğini orada hissettiriyor" dedi.

ŞİMONOSEKİ BELEDİYE BAŞKANINDAN TOPBAŞ'A HEDİYE YAĞMURU

Şimonoseki Belediye Başkanı Nakao ise, İstanbul'a davet edildikleri için teşekkür etti. İki ülke arasında, Ertuğrul Fırkateyni faciasıyla başlayan 120 yıllık bir dostluk olduğunu söyleyen Nakao, İran-Irak savaşı sırasında Türkiye'nin Japon vatandaşlarını Türkiye'ye getirmesini ise, çıkarsız bir ilişki olarak değerlendirdi. Nakao, iki ülke ve iki şehrin tarihinin de, oldukça benzer olduğunu kaydetti. İstanbul'dan gelen lalelerin açtığını ve daha da çoğaldığını kaydeden Nakao, Topbaş'ı Şimonoseki Lale Parkı'na davet etti. Daha sonra Şimonoseki Belediye Başkanı Nakao, Topbaş'a Japonların geleneksel giysisi olan kırmızı bir kimono hediye etti. Kimononun özelliği ise, sağ yakasında Japonca İstanbul, sol yakasında da Kadir Topbaş yazıyor olmasıydı. Nakao ayrıca Topbaş'a üzerinde deniz kestanesi resmi olan sarı bir kravat hediye etti. Topbaş ise, bu hediyeye "Kestane çıktı içinden" diyerek yanıt verdi. Nakao, son olarak belediye meclisinin yelpaze hediyesini Topbaş'a verdi. Başkan Topbaş ise, Belediye Başkanı Nakao'ya bir vazo hediye etti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Şimonoseki Belediye Başkanı Topbaş'ı Hediyeye Boğdu... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement