Şimşek, Gercüş ilçesine bağlı Yolağzı köyünü ziyaret etti - - Son Dakika
Güncel

Şimşek, Gercüş ilçesine bağlı Yolağzı köyünü ziyaret etti -

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Türkiye, barış ve huzur ortamı yakalamış durumda.

01.08.2014 19:56

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, " Türkiye, barış ve huzur ortamı yakalamış durumda. Türkiye kendi sıkıntılarını, kavga etmeden daha çok demokrasi ve özgürlük ekseninde çözdükçe belki Ortadoğu için de bir ilham kaynağı ve rol model olur" dedi.

Batman'da temaslarını sürdüren Bakan Şimşek, Valisi Azmi Çelik ve Mardin Valisi Mustafa Taşkesen ile Gercüş ilçesine bağlı Yolağzı köyünü ziyaret etti.

Vatandaşlarla görüşen Bakan Şimşek, burada yaptığı konuşmada, Ortadoğu'da yaşanan gelişmelere değinerek, televizyonlarda her gün yaşanan zulmün görüldüğünü söyledi.

" Suriye'deki zulmü ve katliamı, Irak'taki etnik ya da mezhepsel kökenli çatışmalarda içimizi sızlatan görüntüleri siz benden daha iyi biliyorsunuz. Bir de Filistin'de İsrail'in yaptığı zulmü görüyorsunuz. Müslümanlar arasında yaşanan etnik veya mezhepsel sıkıntılar ortada. Müslümanlığa, İslamiyet'e, bizlere yakışmayan o görüntüleri herkes izliyor" diyen Şimşek, bu nedenle birlik ve beraberlik içinde olunması gerektiğini vurguladı.

Şimşek, birlik, beraberlik ve kardeşliği geliştirmenin tam zamanı olduğuna dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Türkiye, barış ve huzur ortamını yakalamış durumda. Bu noktada hepimize büyük sorumluluklar düşüyor. Şimdi, ufak tefek hesaplar bir kenara bırakılarak ülkedeki istikrara sahip çıkma dönemidir. İnşallah Türkiye kendi sıkıntılarını, kavga etmeden daha çok demokrasi ve özgürlük ekseninde çözdükçe belki Ortadoğu için de bir ilham kaynağı ve rol model olur."

Kaynak: AA - AkHaber.com

Son Dakika Güncel Şimşek, Gercüş ilçesine bağlı Yolağzı köyünü ziyaret etti - - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement