Şırnak İçişleri Bakanı Soylu, Güvenlik Güçleri ile Birlikte Sahur Yaptı - Son Dakika
Güncel

Şırnak İçişleri Bakanı Soylu, Güvenlik Güçleri ile Birlikte Sahur Yaptı

İçişleri Bakanı Soylu, güvenlik güçleri ile birlikte sahur yaptıŞırnak'ın Silopi ilçesinde yeni yapılan kalekolda güvenlik güçleri ile birlikte sahur yapan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ölümü gördüğü halde memleket ve bayrak uğuruna o ölüme koşan aslanlara çok borcumuz var.

19.05.2018 10:26

İçişleri Bakanı Soylu, güvenlik güçleri ile birlikte sahur yaptı

Şırnak'ın Silopi ilçesinde yeni yapılan kalekolda güvenlik güçleri ile birlikte sahur yapan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ölümü gördüğü halde memleket ve bayrak uğuruna o ölüme koşan aslanlara çok borcumuz var. Elde ettiğimiz bu huzuru bir daha huzursuzluğa terk edemeyiz.dedi. Bakan Soylu, Nüfus Müdürlükleri'nde yoğunluğu azaltmak için takviye olarak bin personel alımı yapacaklarını söyledi.

Şırnak'ın Cizre ilçesindeki iftar programına katıldıktan sonra Silopi'ye gelen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'yu, Kaymakam Sezer Işıktaş ve kurum müdürleri karşıladı. İkinci Cadde'de yeniden inşa edilen sanat sokağında vatandaşlarla bir araya gelen Bakan Soylu çay içip, Silopililerle sohbet etti. Pasaport işlemlerinin nüfus müdürlüklerine devredilmesi ile ilgili Silopi Nüfus Müdürü Züheyr Atak ile sohbet gerçekleştiren Bakan Soylu, personel yetersizliğini ortadan kaldırmak için bin personel alımı yapacaklarını söyledi. Soylu, Biraz dişinizi sıkın, bin personel alacağım, hepinize yayacağım. Maliye ile konuştuk, bitiriyoruz. 4B ile alacağız, vereceğizdedi.İkinci Cadde üzerinde sahur vakti esnaf ziyareti gerçekleştiren Bakan Soylu yolda karşılaştığı araç sürücüleri ve vatandaşlar sohbet etti. Bir işyerini ziyaret eden Bakan Soylu, çalışanlarla fotoğraf çektirdi. Çıkışta cadde üzerinde görevli trafik polislerinin yanına giden Bakan Soylu bir süre ayak üstü sohbet etti. Esnaf ziyaretini tamamlayan Soylu,Başak Mahallesinde yeni yapılan Kalekol'daki sahur programına geçti. İlçe Müftüsü Hüseyin Elçi tarafından okunan duanın ardından güvenlik güçleri ile sahur yapan Bakan Soylu, daha sonra Kalekol'un içini gezerek, İlçe Emniyet Müdürü Selçuk Erdoğan'dan bilgi aldı. Silopi Kaymakamı Sezer Işıktaş, Bakan Soylu'ya yöresel halı, bal ve el işi resim hediye etti. Burada bir açıklama yapan İçişleri Bakanı Soylu, Ben yıllar önce Silopi'ye geldiğimde ikindi namazından sonra insanlar günü bitiriyorlardı. Bunu çok iyi hatırlıyorum. Eğer bugün sokaklarda insanlar huzurlu bir şekilde gezebiliyorlarsa, terörle mücadeleyi yaparken demokrasinin ve hukukun sınırları içerisinde bunu yapma kabiliyeti ortaya konulabiliyorsa, bizim milletimizin ortaya koymuş olduğu irade galip geldi. Filistin'de yapılanlar ortada. Mazlum insanların çocukların, annelerinin katledilmesi ortada. Acımasızlık bedenlerinde ruhlarında var. Acımasızlık onlara bırakılan mirasta var. Oysa bizim medeniyetimizde böyle bir şey yok. Biz bir insanı bir aile olarak nitelendiririz. Orada mazlum, çocuk, kadın demeden, maalesef zulüm uygulamaktadırlar. Çok operasyon takip ettim. Bilesiniz ki, ölümü gördüğü halde memleket ve bayrak uğuruna o ölüme koşan aslanlara bizim çok borcumuz var. Ne milletimiz, ne sizler, ne de bizler, elimizle elde ettiğimiz bu huzuru bir daha huzursuzluğa terk edemeyiz dedi.

Şırnak İçişleri Bakanı Soylu, Güvenlik Güçleri ile Birlikte Sahur Yaptı
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Şırnak İçişleri Bakanı Soylu, Güvenlik Güçleri ile Birlikte Sahur Yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement