Sivas'ta Eğitim Gören Afgan Polis Adayları Mezun Oldu - Son Dakika
Güncel

Sivas'ta Eğitim Gören Afgan Polis Adayları Mezun Oldu

Sivas\'ta Eğitim Gören Afgan Polis Adayları Mezun Oldu

Türkiye ile Afganistan arasında 2011 yılında imzalanan anlaşma çerçevesinde, Sivas Polis Meslek Eğitim Merkezi'nde eğitim gören 500 Afgan, komiser yardımcısı olarak mezun oldu.

15.02.2013 18:11

Türkiye ile Afganistan arasında 2011 yılında imzalanan anlaşma çerçevesinde, Sivas Polis Meslek Eğitim Merkezi'nde eğitim gören 500 Afgan, komiser yardımcısı olarak mezun oldu.

Sivas Polis Meslek Eğitim Merkezi'nde düzenlenen 2'nci dönem mezuniyet törenine Sivas Valisi Zübeyir Kemelek, İçişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Mustafa Demirer ve Afganistan İçişleri Bakanı Yardımcısı Korgeneral Mirza Mohammed Yarmand ile çok sayıda il protokol üyesi katıldı.

Saygı duruşu ve her iki ülkenin milli marşının okunması ile başlayan törende daha sonra Afgan polislerin eğitim sürecini anlatan bir sinevizyon gösterildi. Mezuniyet töreninin açılış konuşmasını yapan Sivas Polis Meslek Yüksek Okulu Müdürü Celal Bodur, Afgan polis adaylarının burada aldığı eğitimi kendi halklarının güvenlik ve huzuru için kullanacaklarına inandığını dile getirdi.

Afganistan İçişleri Bakanı Yardımcısı Mirza Mohammed Yarmand ise Afganistan ile Türkiye arasında kültürel bir bağ bulunduğunu belirterek şöyle dedi:

"İki ülke arasındaki bu bağ dil ve din ilişkisinden daha çok kalp ilişkisidir. Türkiye'nin temiz niyeti bizim için çok büyük önem taşımaktadır. Bu polisler sayesinde Afganistan halkı saadet içinde, huzur ve barış içinde olacak. Buradaki polislerin eğitilmesinde emeği geçen herkese teşekkür ederim."

İçişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Mustafa Demirer ise suçla mücadele edebilmek için suçun ve suçlunun bir adım önünde olmak gerektiğini hatırlatarak şunları söyledi:

"Bu amaç doğrultusunda Sivas'ta eğitim gören arkadaşlarımız görevlerini başarıyla tamamladılar. Afgan öğrencilere 4 ay temel polislik eğitimi 2 ay lojistik eğitimi verildi. Öğrencilere; silah bilgisi, ilk yardım, trafik polisliği, tesis koruma, bomba ve patlayıcı maddeler gibi 25 farklı derste eğitim verilerek Afgan polislerimizin suç ve suçlularla mücadelede fiziki kapasite ve bilgiyle donatılması sağlanmıştır. Afganistan Polis Teşkilatının talepleri gözetilerek hazırlanan ve ilk 4 ayı temel polislik eğitimi son 2 ayı 'Suç soruşturmaları' alanına yönelik uzmanlık eğitimleri içerecek 3'üncü dönem temel polis eğitiminin 2013 yılı Nisan ayında başlatılmasını planlıyoruz. Eğitim süresince görev alan herkese İçişleri Bakanlığımızın bir mensubu olarak teşekkür ediyorum."

YEMİN EDİP, DİPLOMA ALDILAR

Törende Polis Meslek Eğitim Merkezi'nden 2'inci dönem biricisi olarak ayrılan komiser yardımcısı Ghulam Nabi Omari, ismi yazılı olan plaketi yaş kütüğüne çaktıktan sonra Sivas Valisi Zübeyir Kemelek'in elinden diplomasını aldı. Hediye ve ödüllerin takdim edilmesinin ardından, mezun olan Afgan polisler toplu olarak yemin etti. - Sivas

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Sivas'ta Eğitim Gören Afgan Polis Adayları Mezun Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement