Sivas'ta Köy Yollarında Zorlu Kar Mücadelesi - Son Dakika
Güncel

Sivas'ta Köy Yollarında Zorlu Kar Mücadelesi

Sivas\'ta Köy Yollarında Zorlu Kar Mücadelesi

Sivas'ta köy yollarında zorlu kar mücadelesi Türkiye'nin yerleşim yeri sayısı bakımından en büyük ili olan Sivas'ta son dönemdeki yağışlarla birlikte 776 köy yolu ulaşıma kapandı.

26.01.2016 11:46

Sivas'ta köy yollarında zorlu kar mücadelesi

Türkiye'nin yerleşim yeri sayısı bakımından en büyük ili olan Sivas'ta son dönemdeki yağışlarla birlikte 776 köy yolu ulaşıma kapandı. Kapalı yolları ulaşıma açmak için İl Özel İdare Müdürlüğü ekipleri çetin kış şartlarında çalışmalarını yürütüyor.

Toplam bin 238 köyü ile Türkiye'nin yerleşim yeri sayısında birinci, 2 bin 768 kilometre karelik alanı ile en büyük ikinci ili olan Sivas'ta kar yağışı köy yollarında sıkıntıya neden oldu. 3 gün önce etkili olan ve aralıkla devam eden kar yağışı nedeniyle il genelinde toplam 776 köy yolu ulaşıma kapandı. İl Özel İdaresi'ne ait 100 araç ve 200 personel, 3 bin 835 kilometre mesafe uzunluğundaki kapalı yolları açmak için hummalı bir çalışma başlattı. Kırsalda yaşayan vatandaşların sorunsuz bir mevsim geçirmesini amaç edinen karla mücadele ekiplerinin, hastalık, doğum, ölüm ve taşımalı eğitim yapılan köy yollarına öncelik verdiği öğrenildi. Sivas'ta vefat eden 83 yaşındaki Osman Uluçay'ın cenazesinin merkeze bağlı Demiryazı köyüne getirilmesi için çalışma başlatan ekipler, 20 kilometre mesefadeki yolu 2 saatlik çalışmanın ardından ulaşıma açtı. Yol açma çalışmaları sırasında greyderinin zinciri kırılan ve aracı şarampole düşen Şemsettin Arslan, "Demiryazı köyünde cenaze varmış onun için geldik. Aracımız şarampole düştü onu çıkarmaya çalışıyoruz. Yol açma çalışmalarımız devam ediyor. Gece gündüz vatandaşlarımız için karla mücadelemiz devam edecek" dedi. Kar küreme aracının sürücüsü Hüseyin Yokuş ise, "Biz Ulaş'a bağlı köylerin yollarını açıyoruz. Çalışmalarımız devam ediyor. Saatimiz belli olmuyor, verilen görev bitene kadar çalışmaya devam ediyoruz. İşimiz zor, karla mücadele etmek kolay değil çünkü. Zincirimiz kopuyor, arabamız arızalanıyor. Ama bizim önceliğimiz vatandaşlarımız için yolları açmak" diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Sivas'ta Köy Yollarında Zorlu Kar Mücadelesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement