Sivas'ta, Şehitler Gözyaşlarıyla Anıldı - Son Dakika
Güncel

Sivas'ta, Şehitler Gözyaşlarıyla Anıldı

Sivas\'ta, Şehitler Gözyaşlarıyla Anıldı

Sivas'ta, 18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 97'nci yıldönümü nedeniyle törenler ve anma programları düzenlendi.

18.03.2012 15:44

Sivas'ta, 18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 97'nci yıldönümü nedeniyle törenler ve anma programları düzenlendi.

Yukarı Tekke Mezarlığı'nda bulunan Şehitlik'teki törene, Sivas Valisi Ali Kolat, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mustafa İlter, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Ali Taş, İl Emniyet Müdürü Ahmet Kemal Seyhan, Şehit Aileleri ve Gazileri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mustafa Hızal, kurum müdürleri, şehit yakınları, gaziler ve askerler katıldı. Tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Protokol üyelerinin anıta çelenkleri koymasının ardından şehit mezarları tek tek gezilerek karanfil bırakıldı. Bu sırada bazı şehit yakınlarının mezarlarda bulunan şehit fotoğraflarını öperek gözyaşı dökmesi duygusal anların yaşanmasına neden oldu. Şehitler Günü'nde Sivas'taki şehitlik dolup taşarken, 1995 yılında şehit olan Abdülkadir Koç'un yeğenleri 8 yaşındaki Umut ve 11 yaşındaki Ömer Koç, ellerindeki amcalarının fotoğrafıyla mezarı başına gelerek dua etti.

Protokol üyeleri ve şehit aileleri daha sonra, şehitlerin özel eşyalarının sergilendiği 'Şehitler Müzesini' gezdi. Buradaki törenlerin ardından Atatürk Kültür Merkezi'nde Muzaffer Sarısözen Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi öğrencileri Çanakkale Zaferi'ni anlatan türküler seslendirdi. Hakkari'de 1998 yılında şehit olan Fuat Topal'ın yeğeni 8 yaşındaki Fuat Fırat Topal'ın programda okuduğu şiirler ise salondakileri duygulandırdı. 18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma törenleri çerçevesinde şehit Piyade Uzman Çavuş Nuri Aydın Sağır ve Gaziler Jandarma Uzman Çavuş Cemil Kılıç ile istihdam er Cihan Savaş'a Vali Ali Kolat tarafından Devlet Övünç Madalyası verildi. - Sivas

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Sivas'ta, Şehitler Gözyaşlarıyla Anıldı - Son Dakika


Advertisement