Sivas'ta Şehitler Gözyaşlarıyla Anıldı - Son Dakika
Güncel

Sivas'ta Şehitler Gözyaşlarıyla Anıldı

Sivas\'ta Şehitler Gözyaşlarıyla Anıldı

Sivas'ta, 18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 98'inci yıl dönümü nedeniyle törenler ve anma programları düzenlendi.

18.03.2013 12:42

Sivas'ta, 18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 98'inci yıl dönümü nedeniyle törenler ve anma programları düzenlendi.

Yukarı Tekke Mezarlığı'nda bulunan Şehitlik'teki törene, Sivas Valisi Zübeyir Kemelek, 5'inci Piyade Er Eğitim Komutanı Tuğgeneral Mustafa İlter, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Ali Taş, İl Emniyet Müdürü Selçuk Kızılay, Şehit Aileleri ve Gazileri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mustafa Hızal, kurum müdürleri, şehit yakınları, gaziler ve askerler katıldı. Tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Protokol üyelerinin anıta çelenkleri sunmasının ardından şehit mezarları tek tek gezilerek karanfil bırakıldı. Bazı şehit yakınlarının ziyaret sırasında gözyaşı dökmesi duygusal anların yaşanmasına neden oldu. Protokol üyeleri ve şehit aileleri daha sonra şehitlerin özel eşyalarının sergilendiği 'Şehitler Müzesi'ni gezdi.

Şehitler Günü'nde Sivas'taki şehitlik dolup taşarken, 1994 yılında şehit olan Ali Rıza Yılmazsoy'un yeğeni 4 yaşındaki Tuğçe Yılmazsoy ve 1995 yılında şehit olan Abdülkadir Koç'un yeğenleri 9 yaşındaki Özlem ve 12 yaşındaki Ömer Koç, ellerindeki amcalarının fotoğrafıyla mezarı başına gelerek dua etti. - Sivas

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Sivas'ta Şehitler Gözyaşlarıyla Anıldı - Son Dakika


Advertisement