Snowden'in Şeremetyevo Havaalanı'ndaki Bekleyişi - Son Dakika
Güncel

Snowden'in Şeremetyevo Havaalanı'ndaki Bekleyişi

Snowden\'in Şeremetyevo Havaalanı\'ndaki Bekleyişi

Kremlin, Snowden'in Rusya'da kalması durumunda ABD'ye karşı faaliyette bulunmayacağından emin

26.07.2013 17:05

Kremlin Basın Sözcüsü Dmitriy Peskov, ABD Ulusal Güvenlik Ajansı'nın (NSA) telefon ve internet kayıtlarını izleme programını basına sızdıran Edward Snowden'in Rusya'da kalması durumunda ABD'ye karşı faaliyette bulunmayacağından emin olduklarını söyledi.

Novo-Ogarevo'da gazetecilerin sorularını yanıtlayan Peskov, Snowden'in Rusya'dan sığınma aldığı takdirde ABD karşıtı hiçbir faaliyette bulunmaması gerektiğinin bizzat Devlet Başkanı Vladimir Putin tarafından vurgulandığını hatırlatarak, bunun aksi bir durumun yaşanacağından şüphe duymadığını ifade etti.

Peskov, Snowden konulu gelişmelerin  Rus ve Amerikan istihbarat servisleri başkanları seviyesinde görüşüldüğüne vurgu yaparak, Putin'in eski CIA çalışanının geleceği hakkındaki görüşmelere müdahil olmadığını belirtti.

Moskova'daki Şeremetyevo Havaalanı'da transit bölgede bekleyişi süren Snowden'e Rus makamları sığınma talebi konusunda halen yanıt vermedi.

-Putin ve Medvedev birlikte balık tuttu

Kremlin basın sözcüsü, Putin'in, Başbakan Dmitriy Medvedev ve Savunma Bakanı Sergey Şoygu ile Rusya'nın Tuva bölgesinde bulunan Urbun nehrinde günü birlik dinlendiklerini, devletin zirvesinin beraber balık tutup, gölde yüzdüklerini kaydetti.

Öte yandan Peskov, Putin'in İran'ı ziyaret etmesinin planlanan diğer bazı ziyaretler gibi hazırlık aşamasında olduğunu ve henüz bir tarih ve takvim olmadığını söyledi. - Moskova

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Snowden'in Şeremetyevo Havaalanı'ndaki Bekleyişi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement