Suriye Krizinin Sona Ermesi İçin İran, Suudi Arabistan ve Türkiye de Müzakere Masasında Olmalı" - Son Dakika
Güncel

Suriye Krizinin Sona Ermesi İçin İran, Suudi Arabistan ve Türkiye de Müzakere Masasında Olmalı"

Dha DIŞ HABER - Ahmet YILDIRIM - ALMANYA / DHA Federal Almanya Başbakan Yardımcısı ve Sosyal Demokrat Parti Genel Başkanı Sigmar Gabriel, mülteciler konusunda ülkesinin olanaklarının sınırına yaklaştığını söyledi.

02.10.2015 13:17

Dha DIŞ HABER -

Ahmet YILDIRIM - ALMANYA/ DHA

Federal Almanya Başbakan Yardımcısı ve Sosyal Demokrat Parti Genel Başkanı Sigmar Gabriel, mülteciler konusunda ülkesinin olanaklarının sınırına yaklaştığını söyledi. Spiegel Online'e konuşan Sigmar Gabriel, "Almanya olarak olağanüstü bir hızla olanaklarımızın sınırlarına yaklaşıyoruz" ifadelerini kullandı. Söyleşide Almanya'da yaşanan mülteci tartışmalarına değinen Gabriel, krizin nedenlerinin ortadan kaldırılması için İran, Suudi Arabistan ve Türkiye'nin de müzakere masasına çekilmesi gerektiğini söyledi.

BİR TİRANLA GÖRÜŞMEK ALMANYA'NIN YENİ DIŞ POLİTİKASI MI?

Derginin, "Batı, Suriye krizinde bir çözüme ulaşmak için, Beşar Esad ile görüşmeye hazır. Angela Merkel de aynı görüşte. Bir tiran ve katliamcı birisiyle müzakere etmek Almanya'nın yeni dış politikası mı?" sorusuna, "Suriye ve Irak'ta çok sayıda şeytan var. Hepsinden aynı anda kurtulmamız mümkün değil. Esad meselesi, onunla müzakere değil. Ancak, Rusya ile ABD arasındaki müzakerelerin Esad nedeniyle sona ermemesi gerekir" yanıtını verdi.

ESAD'IN GELECEĞİ YOK

Sigmar Gabriel, Spiegel Online'ın, "Esad kendi halkını varil bombalarıyla bombalıyor, askerleri ve istihbaratı zalim suçlar işlemeye devam ediyor. Bütün bunlar unutulacak mı?" sorusunu ise şöyle yanıtladı:

"Tabiki hayır. Esad'ın geleceği yok. Biz, İran, Suudi Arabistan ve Türkiye'nin de müzakere masasına gelmesini sağlamalıyız. Bunlar Suriye'de çatışan gruplara kendi hedeflerine ulaşmak için politik destek ve finans kaynağı sağlıyor. Bu durum sona ererse, çatışmalar da sona erer."

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Suriye Krizinin Sona Ermesi İçin İran, Suudi Arabistan ve Türkiye de Müzakere Masasında Olmalı' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement