Suruç'taki Bombalı Saldırı Mersin'de Protesto Edildi - Son Dakika
Güncel

Suruç'taki Bombalı Saldırı Mersin'de Protesto Edildi

Suruç\'taki Bombalı Saldırı Mersin\'de Protesto Edildi

Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde meydana gelen ve 32 kişinin öldüğü, çok sayıda kişinin de yaralandığı bombalı saldırı, Mersin’de düzenlenen yürüyüşle protesto edildi.

21.07.2015 21:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde meydana gelen ve 32 kişinin öldüğü, çok sayıda kişinin de yaralandığı bombalı saldırı, Mersin'de düzenlenen yürüyüşle protesto edildi.

Mersin Emek ve Demokrasi Platformu tarafından düzenlenen, çeşitli siyasi parti, sendika ve derneklerin de destek verdiği yürüyüş, kalabalığın İstasyon Meydanı'nda toplanmasıyla başladı. 'Onların suçu Kobanili yetim çocuklara oyuncak götürmekti' yazılı pankart taşıyan grup, saldırıyı protesto eden sloganlar eşliğinde İstiklal Caddesi'ni takiben Özgür Çocuk Parkı'na kadar yürüdü. Kalabalık, yürüyüş sırasında Suruç'taki saldırıda hayatını kaybedenlerin fotoğraflarının bulunduğu dev pankart taşıdı.

Özgür Çocuk Parkı önünde grup adına açıklama yapan Mersin Emek ve Demokrasi Platformu Dönem Sözcüsü İmam Özdemir, kardeşlik düşmanlarının döktükleri kanda boğulacağını, halkların kazanacağını söyledi. Özdemir, yaşananlardan dolayı hükümeti eleştirdi.

HDP Mersin Milletvekili Çilem Öz ise, Suruç'ta patlayan bombanın, tüm Türkiye'nin canını yaktığını belirtti. Orada ölenlerin cenazelerinin ülkenin dört bir yanına gönderildiğini dile getiren Öz, acının adının ortak olduğunu kaydetti.

Konuşmaların ardından Özgür Çocuk Parkı önünde bir süre daha sloganlar atan grup, olaysız dağıldı. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Suruç'taki Bombalı Saldırı Mersin'de Protesto Edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • Mersinli33: Bunları da patlatsalardı yavaş yavaş temizlenirdik işte. Neyse bi dahakine artık 1 0 Yanıtla

Advertisement