Tacik Muhalif Cinayetinde 1 Kişi Tutuklandı - Son Dakika
Güncel

Tacik Muhalif Cinayetinde 1 Kişi Tutuklandı

Tacik muhalif lider Umarali Kuvatov’ın İstanbul’da öldürülmesine ilişkin yürütülen soruşturmada adliyeye sevk edilen 3 zanlıdan 1’i tutuklandı.

13.03.2015 13:44

Tacik muhalif lider Umarali Kuvatov'ın İstanbul'da öldürülmesine ilişkin yürütülen soruşturmada adliyeye sevk edilen 3 zanlıdan 1'i tutuklandı.

Tacikistan'da "Grup 24" adlı muhalif hareketin lideri olan Umarali Kuvatov 5 Mart'ta İstanbul Fatih'te Molla Gürani Mahallesi Simsar sokakta akşam saat 22.30 sıralarında silahla başından vurularak öldürülmüştü. Cinayetin ardından çalışma başlatan İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü Esenyurt'ta bir adrese yaptığı operasyonda aralarında Tacikistan uyruklu Süleyman Q.'nın da bulunduğu 3 kişi gözaltına alınmıştı.

Tacikistan'da "Grup 24" adlı muhalif hareketin lideri olan Umarali'nin öldürülmesine ilişkin Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu savcısı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan Suleyman Q., Suhrob T. ile Khuseyin A. dün Çağlayan'da bulunan İstanbul Adalet Sarayı'na sevk edildi. Cinayete ilişkin soruşturma kapsamında adliyeye sevk edilen Tacikistan uyruklu Suleyman Q. tutuklanırken diğer 2 şüpheli ise serbest bırakıldı.

Kuvatov'u öldürme suçlamasıyla tutuklanan Suleyman Q'ya, yardım eden olup olmadığının tespiti için yürütülen soruşturma ise devam ediyor. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Tacik Muhalif Cinayetinde 1 Kişi Tutuklandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement