Talat Paşa Komitesi Protesto İçin Atina'ya Gitti - Son Dakika
Güncel

Talat Paşa Komitesi Protesto İçin Atina'ya Gitti

Talat Paşa Komitesi Protesto İçin Atina\'ya Gitti

Yunanistan Parlamentosu'nun Ermeni Soykırımını ret veya inkar edenlere karşı para ve hapis cezasını öngören yasayı kabul etmesinin üzerine Talat Paşa Komitesi'nden 20 kişilik bir grup "Ermeni Soykırımı emperyalist bir yalandır" demek ve kararı protesto etmek için bugün Atina'ya gitti.

09.01.2015 09:59

Yunanistan Parlamentosu'nun Ermeni Soykırımını ret veya inkar edenlere karşı para ve hapis cezasını öngören yasayı kabul etmesinin üzerine Talat Paşa Komitesi'nden 20 kişilik bir grup "Ermeni Soykırımı emperyalist bir yalandır" demek ve  kararı protesto etmek için bugün Atina'ya gitti.

THY'ye ait bir uçakla saat 09.30'da Atina'ya giden "Talat Paşa Komitesi" üyeleri adına DHA'ya bir açıklama yapan İşçi Partisi Genel Başkan Yardımcısı Naci Beştepe şunları söyledi:

" Yunan parlamentosu 2014 tarihinde bir karar aldı. Bu karar göre Ermeni soykırımı Pontus soykırımı ve Küçük Asya soykırımını inkar etmek, kabul etmemek, küçük düşürücü beyanlarda bulunmak suç ve bu suçun karşılığı hapis ve para cezası. Biz bunun diğer ülkelerde olduğu gibi emperyalist bir yalan olduğunu ifade etmeye, bizim soykırım yapmadığımızı Türk halkının Türk ulusunun soykırım yapmadığını, sadece vatanını savunduğunu ifade etmeye gidiyoruz. Bu tür kararların iki ülke arasındaki ilişkide yararı olmadığı, halklar arasında dostluğa yararı olamadığı, geçmişteki yaraları kaşıyarak kimsenin bir şey kazanamayacağı, buna karşılık dostluk ilişkileri geliştirerek geleceği yapılandırarak ancak bir arada bu coğrafya da yaşamamızın mümkün olduğunu ve daha güzel günlerin beklediğini ifade edeceğiz. Yunan halkına ve Yunan parlamantosuna bu konuda duyarlı olmalarını bu kararı geri çekmelerini Yunan halkının da bu konuda talepte bulunmasını isteyeceğiz. Atina'ya gittikten sonra parlamentonun bulunduğu Syntagma meydanına gideceğiz. Toplu halde saat.14.00'de orada Türkçe ve Yunanca basın açıklaması yapacağız. Grubumuz 20 kişi. 4 arkadaşımız orada.28 Ocakta Avrupa İnsan halkları mahkemesinde Strazburg'da büyük mahkeme tekrar davayı görecek."

Talat Paşa Komitesi Başkanı İsmail Hakkı Pekin ve Komite üyeleri Doğu Perinçek, Ferit İlsever ve Mehmet Perinçek'in yurtdışına çıkış yasağı bulundukları için Atina'ya gidemediler. - İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Talat Paşa Komitesi Protesto İçin Atina'ya Gitti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement