Tanpınar Ödülleri Sahiplerini Buldu - Son Dakika
Güncel

Tanpınar Ödülleri Sahiplerini Buldu

Tanpınar Ödülleri Sahiplerini Buldu

Osmangazi Belediyesi'nin, Edebiyatımızın Büyük Ustası Ahmet Hamdi Tanpınar Anısına Düzenlediği "Mektup" Yarışmasında Dereceye Girenler Ödüllendirildi.

26.05.2011 00:00

Haraççıoğlu Medresesi'nde Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar'ın ev sahipliğinde düzenlenen törene, Vali Vekili Vedat Müftüoğlu ve Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'nin yanı sıra Ak Parti Milletvekili adayı Cemile Yiğit ile çok sayıda davetli katıldı. Ödül töreninde seçici kurul üyeleri Hilmi Yavuz, Prof. Dr. Abdullah Uçman, Yazar Adnan Özyalçıner, Gazeteci-Yazar Ali Çolak, Şair-Yazar Metin Önal Mengüşoğlu ve Şair-Yazar İhsan

Deniz de hazır bulundu.

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar Ahmet Hamdi Tanpınar Anısı'na bu yıl 10'uncusu düzenlenen yarışmanın Türkiye'nin en önemli edebiyat etkinliklerinden biri haline geldiğini söyledi. Kamuoyundan yarışmayla ilgili çok olumlu tepkiler aldıklarını belirten Dündar, "Edebiyat dünyamıza yeni isimler ve yeni eserler kazandırmaktan dolayı büyük mutluluk duyuyoruz" diye konuştu.

Başkan Dündar, yurt içi ve dışından yoğun ilgi gören yarışmanın birincisinin Bursalı olmasının da ayrı bir gurur kaynağı olduğuna dikkat çekti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe de bu tür yarışmaların edebiyat dünyasına büyük katkılar sağladığını belirterek Başkan Mustafa Dündar ve yarışmaya emek koyanlara teşekkür etti.

YARIŞMAYA YOĞUN İLGİ

Edebiyat dünyasına birbirinden değerli isimler kazandıran Tanpınar yarışması 10. yılında yine edebiyatçılardan büyük ilgi gördü. Yarışmaya 4 ülke ve Türkiye'nin 35 farklı şehrinden toplam 218 eser katıldı.

Birbirinden güzel eserlerin yer aldığı yarışmanın birincisi Bursalı Fatoş Mollamehmetoğlu'na ödülünü Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ile birlikte verdi. Yarışmaya Erzurum'dan katılan ve ikinci olan Hüseyin Karaca ödülünü Başkan Dündar'ın elinden alırken, yarışmaya Gaziantep'ten katılan Reşit Güngör Kalkan da üçüncülük ödülünü Vali Yardımcısı Vedat Müftüoğlu'nun elinden aldı. Yarışmaya Bursa'dan katılan ve mansiyon ödülünü kazanan Ayşe Öztürk'ün ödülünü ise Jüri Başkanı Hilmi Yavuz verdi.

MEKTUPLAR KİTAPLAŞTIRILDI

Hilmi Yavuz başkanlığındaki Seçici Kurul, yarışmaya katılan 35 eseri de yayımlanmaya değer buldu. Bu eserler, önceki yıllarda olduğu gibi "Bursa'da İkinci Zamana Mektuplar" adıyla kitaplaştırılarak hem Bursa belgeliğine hem de edebiyatımıza kazandırıldı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Tanpınar Ödülleri Sahiplerini Buldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement