"Tapulu arazim, depo yapacağım" dedi, sokağa kalıp döşetti
Adana'da bir kişi tapulu arazim diyerek mahallenin en geniş sokağını depo yapmak için yola inşaat demiri döşettirip kalıp attırttı, gelen tepkiler üzerine çalışmayı durdurdu
ADANA - Adana'da bir kişi tapulu arazim diyerek mahallenin en geniş sokağını depo yapmak için kapatmaya başladı. Yere inşaat demiri döşettirip kalıp attıran adam gelen tepkiler üzerine çalışmayı durdurdu. Mahalleli şimdi biran önce sokaklarının geri açılmasını istiyor.
Olay, merkez Seyhan ilçesine bağlı Kavaklı Mahallesi 10081 sokakta meydana geldi. İddiaya göre, başka mahallede yaşayan Orhan K., yaklaşık 1 hafta önce, 'Burası benim tapulu arazim. Ben yeni fark ettim. Depo yapacağım' diyerek bölgenin en geniş sokağını depo yapmak için kapatmaya başladı. Depo inşaatını başlatan şahıs, yere inşaat demiri döşettirip, kalıp attırdı. Ancak mahalleli duruma tepki gösterip olayı Seyhan Belediyesi'ne bildirdi. Belediye ekipleriyse olay yerine gelerek Orhan K. ile görüşüp ikna etmeye çalıştı ancak başarılı olamadı.
Mahallelinin ısrarı inşaatı durdurdu
Mahalle sakinlerinin ve Kavaklı Mahallesi Muhtarı Ercan Gezer'in artan şikayeti üzerine Orhan K., inşaatı bir süreliğine durdurdu ancak yere döşenen demir ve kalıplar nedeniyle sokak, araç geçişine kapatıldı.Okula, pazara, muhtarlık binasına ve markete çıkan sokakta oturan vatandaşlar, şimdi hapis hayatı yaşadıklarını, bir yere gitmek için başka sokaklardan dolandıklarını söyledi. Seyhan Belediyesi'ne bağlı ekiplerse Orhan K.'nın tapusundaki hak ettiği yer için inceleme başlattıklarını duyurdu.
"Bizim yolumuz açılsın"
İhlas Haber Ajansı'na konuşan vatandaşlardan Mehmet Gündüz, "Burası bizim mahallemizin en geniş sokağı. Buradan ambulans geçiyor, insanlar gelip gidiyor ancak şuanda hiçbiri olmuyor. Bizler burada mağdur olduk. Gereğinin yapılmasını istiyoruz. Adam geliyor burası benim tapulu arazim diyerek yolu kapatıyor. Hiç böyle bir şey olur mu? Biran önce bizim yolumuz açılsın" diye konuştu.
Mahalle sakinlerinden Ferit Becerikli ise "Biz biran önce yolumuz açılsın istiyoruz. Çok mağdur olduk. Başka birisi de çıktı 100074 sokakta benim diyor ve oda orayı kapatmak istiyor. Her taraf böyle kapatılırsa biz buradan nasıl çıkacağız. Biran önce gereğinin yapılmasını istiyoruz" ifadelerini kullandı.
Son Dakika › Güncel › 'Tapulu arazim, depo yapacağım' dedi, sokağa kalıp döşetti - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?