Tarihi Binalar Hizmet İçin Yenileniyor - Son Dakika
Güncel

Tarihi Binalar Hizmet İçin Yenileniyor

Tarihi Binalar Hizmet İçin Yenileniyor

Tarihi ikiz binalar diyabetlilere hizmet için yenileniyor.

17.12.2012 09:50

19. yüzyılın sonunda inşa edildiği düşünülen ve 1997 yılında çıkan yangın sonucu büyük ölçüde hasar gören tarihi ikiz binalar, Türkiye Diyabet Vakfı Binası olarak kullanılmak üzere, İstanbul İl Özel İdaresi tarafından 1 milyon 373 bin TL bedelle restore ediliyor.

Şişli ilçesi Abide-i Hürriyet Caddesi'nde yer alan tarihi ikiz binalar, yıpranmış görüntüsüne veda ediyor. İstanbul İl Özel İdaresi tarafından yenilenen binalar, diyabetlilere hizmet için kullanılacak. 1 milyon 373 bin TL maliyet ile restore ettirilecek yapılar, tescilli iki binanın birleştirilmesi ve ön cephelerinin korunması ile 3 bodrum, zemin ve 5 kattan oluşuyor.

Bin 350 metrekarelik bir alana sahip yapılar, restorasyon projelerinde özgün konut fonksiyonundan, Diyabet Vakfı Genel Merkezi şeklinde hizmet verecek fonksiyona getirildi.

19. yüzyılın sonunda inşa edildiği düşünülen ve 1997 yılında çıkan yangın sonucu büyük ölçüde hasar gören ikiz yapıların tarihi dokusu neredeyse kaybolmuş durumda. Aslına uygun olarak rölöve, restitüsyon ve restorasyon projeleri ile statik, elektrik ve mekanik projeleri hazırlanan binaların restorasyon çalışmaları, 2013 yılının sonuna doğru tamamlanması hedefleniyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Tarihi Binalar Hizmet İçin Yenileniyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement