Tarım Orkam-Sen'den Basın Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Tarım Orkam-Sen'den Basın Açıklaması

Tarım Orkam-Sen\'den Basın Açıklaması

Tarım Orkam-Sen Genel Başkan Hamit Kurt, Orman ve Su işleri Bakanlığının rotasyon uygulamasını sürgün politikasına dönüştürüldüğünü iddia etti.

06.06.2014 16:46

Tarım Orkam-Sen Genel Başkan Hamit Kurt, Orman ve Su işleri Bakanlığının rotasyon uygulamasını sürgün politikasına dönüştürüldüğünü iddia etti.

Hakkari Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Şubeler Platformu binasında düzenlenen basın açıklamasına, Büro Emekçileri Sendikası (BES) Hakkari Şubesi Başkanı Emel Atay Akbaş ve Tarım Orkam-Sen üyeleri katıldı. Burada basın açıklaması Yapan Orkam-Sen Genel Başkanı Hamit Kurt, Orman ve Su İşleri Bakanlığının rotasyon uygulamasını sürgün politikasına dönüştürmek istediğini savunarak, "Orman ve Su İşleri Genel Müdürlüğü Personel Daire Başkanlığı 05 Mayıs 2014 tarihinde Orman ve Su işleri Genel Müdürlüğü personeline yapılacak fazla çalışma ücretine ilişkin bir yönerge yayınlandı. Bu yönerge ile 2005 yılından 2012 yılı sonuna kadar verilen ve 666 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile gasp edilen yangın tazminatlarının 2013 yılında hizmet kolumuza ilişkin bağıtlanan toplu sözleşmenin 8. maddesi gereği, yeniden ödenmesine ilişkin düzenleme yapılmıştır. Bu yönerge ile 2005 yılında kazanılan ve 2012 yılında gasp edilen bir hakkın geri iadesi yapılmıştır. Öncelikle, çalışanların üye oldukları sendikalara eşit mesafede olması gereken kurum, bu yönergenin daha başlangıcında tarafsızlık ilkesini ihlal etmiş, yandaş sendika propagandası yapmıştır. Oysaki söz konusu hakkın gaspının yine aynı sendika eliyle yapıldığı kamuoyu tüm orman çalışanları tarafından bilinmekte. Bu yaklaşım kabul edilemez bir tutumdur. Tarım Orkam-Sen olarak biz bu uygulamaların yaratacağı haksızlıklara karşı her türlü hukuki yolların yanı sıra fiili ve meşru mücadele hakkının da kullanılacağının bilinmesini istiyoruz. Bu haksızlık ve hukuksuzluğun adil bir çözüme kavuşturulması için mücadelemizi sürdüreceğimizin kamuoyu tarafından bilinmesini istiyor, Orman Bakanlığını görev ve sorumluluğunu yerine getirmeye çağırıyoruz" ifadelerini kullandı. - HAKKARİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Tarım Orkam-Sen'den Basın Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement