Taşeron işçiler kadroya geçti! Taşeronların kadroya geçmesi Türkiye'de bir ilk - Son Dakika
Güncel

Taşeron işçiler kadroya geçti! Taşeronların kadroya geçmesi Türkiye'de bir ilk

Taşeron işçiler kadroya geçti! Taşeronların kadroya geçmesi Türkiye\'de bir ilk

SEDAŞ ile TES-İŞ arasında imzalanan toplu iş sözleşmesi neticesinde Bolu'dan toplam 138 personeli ilgilendiren iş sözleşmesi için Bolu, Düzce, Sakarya, Kocaeli, Gebze merkez arıza binalarında aynı anda adak kurbanlar kesildi.

05.07.2013 08:28

SEDAŞ, TES-İŞ ile imzalanan toplu iş sözleşmesi neticesinde yüklenici firmalardan alınan hizmetler artık SEDAŞ bünyesinde gerçekleşecek. 954 taşeron işçisine kadro anlamına gelen sözleşme ile Türkiye'de de bir ilke imza atılmış oldu. Taşeron işçilerin kadroya alınmasıyla maaşlarında yüzde 30'luk bir artış sağlanmış oldu.

Elektrik dağıtımında bu zamana kadar arıza, bakım onarım, endeks okuma, açma kesme işlemlerini taşeron firmalardan hizmet alım yoluyla sürdüren Sedaş, 1 Temmuz 2013 tarihi itibariyle bu işlemleri kendi bünyesinde yapılandıracak ve bundan sonra 954 yüklenici firma çalışanı Sedaş' ta kadrolu olarak çalışmaya başlayacak.

Bolu'dan toplam 138 personeli ilgilendiren iş sözleşmesi için Bolu, Düzce, Sakarya, Kocaeli, Gebze merkez arıza binalarında aynı anda adak kurbanlar kesildi. Törene TES-İŞ Adapazarı Şubesi Başkanı İrfan Kabaloğlu, Şube Mali sekreteri Hasan Arıcı, Sakarya Baş temsilcisi Naci Çolak, Bolu baş temsilcisi İlhan Özdemir, Bolu temsilcisi Oğuz Gökmen Şahin, İl sorumlusu İsmail Doğan gibi isimler katıldı. Törende konuşan İrfan Kabaloğlu: "Bolu, Düzce, Sakarya, Kocaeli, Gebze merkez arıza, binalarında çalışan taşeron işçiler kadroya alınırsa kurban kesmek için adak adamıştık. Çok şükür bu işlem gerçekleşti.Tes-İş sendikası olarak emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz." Dedi. Kurban kesimi sırasında ettiği dua aile dikkat çeken "hocaların hocası" Lütfi Hoca katılımcılardan büyük bir ilgi gördü.

"Sedaş'a 40 yeni Araç"

TES-İŞ sendika başkanı İrfan Kabaloğlu Bolu Sedaş bünyesine toplam 138 yeni personelin alındığını söyleyerek toplam 40 adet araç takviyesinin yapıldığını belirtti. Kabaloğlu vatandaşların mağduriyetlerini en hızlı şekilde gidereceklerinin garantisini de verdi.

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Taşeron işçiler kadroya geçti! Taşeronların kadroya geçmesi Türkiye'de bir ilk - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement