
AK Parti Kocaeli Milletvekili Fikri Işık, önceki gün MTA Bölge Müdürü Ahmet Mahir Serdar ve İzmit Orman İşletme Müdürü Fahri Sönmezoğlu ile bir araya gelerek, taşocakları ile ilgili olarak bilgi aldı. AK Parti İl Başkan Yardımcısı Mehmet Uzunoğlu'nun da katıldığı toplantıda, vatandaşların yoğun şikâyetine neden olan taşocakları ile ilgili uzun vadeli çözüm arayışları değerlendirildi.
YERLEŞİM VE DENİZ KIRISINA UZAK OLMALI
Saatler süren toplantının ardından yeni taş ocakları için yerleşim ve deniz kıyısından uzak bölgeler bulunması kararlaştırılırken bunun için de belirlenecek alternatif taşocakları bölgesi için de havadan ve yerinden incelenmesine karar verildi. Denizden ve ana güzergâhlardan görünmeyen yerleşim yeri dışında orman vasfını kaybetmiş alanlar tespit edilerek alternatif yerler oluşturtulması için çalışmaların başlatılacağı belirtildi.
OKULLARDAKİ KALİTEYİ ARTTIRMAYA ÇALIŞIYORUZ
Toplantı sonrası Kadıköy mahallesinde bulunan 28 Haziran İlköğretim Okulunu ziyaret eden Fikri Işık, okul Müdürü İsmail Demircan dan dan bilgi aldı. Işık; " Niyetimiz okulumuzun eksiklerini tamamlayıp, fiziksel şartlarını iyileştirmektir. Okullarımız bizim olmazsa olmazımızdır. Bunun için tüm okullarımızdaki kaliteyi arttırmaya çalışıyoruz. Kadıköy mahallemizdeki Fevzi Çakmak ilköğretim okulunu da bu yılın yatırım programına aldık. İhale süreci devam ediyor. Okulu yıkıp yenisi yapacağız. " dedi. Işık, ikindi namazı sonrası Hayırseverler cami derneğinde vatandaşlarla sohbet edip, referandumla ilgili bilgi verdi. Kadıköy Mahallesinde esnafları da ziyaret eden Işık vatandaşların sorularını cevapladı.
Son Dakika › Güncel › 'Taşocakları Deniz Kıyısına Ve Yerleşim Yerine Uzak Olacak' - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?