Tatilciler İlgi Gösterince Sezon Balıklarında Fiyatlar Arttı - Son Dakika
Güncel

Tatilciler İlgi Gösterince Sezon Balıklarında Fiyatlar Arttı

Tatilciler İlgi Gösterince Sezon Balıklarında Fiyatlar Arttı

Genellikle çapari ile uzatma ağlarla yakalanan ve 1,5 kilogramlık kaplarla satılan levrek 70, istavrit 35 ve bako ise 40 liradan alıcı buluyor.

25.06.2014 10:39

Balıkesir'in Marmara Denizi kıyısındaki turizm merkezlerinden Erdek'e gelen tatilcilerin talep göstermesi sonucunda sezon balıklarında fiyatlar yükseldi.

Yaz aylarında özellikle tatilcilerin akşam sofralarının değişmez lezzetlerinden olan balık, yasağın devam etmesi, havyar dönemi olması ve balığın derine kaçması nedeniyle cep yakıyor.

Okulların tatile girmesinin ardından turizm hareketliliği artan Erdek'te, balığa olan ilgi de yükselince fiyatlar iki hafta öncesini aratır hale geldi. Fiyatların yüzde 80'e varan oranlarda arttığı Erdek'te yaklaşık 1,5 kilogramlık kaplarla satılan bako 40 lira, levrek 70 ve istavrit ise 35 liraya kadar yükseldi.

Erdek Balıkçılar Derneği Başkanı Ali Demiray, yaz aylarında talep olduğu için balık fiyatlarının çok yükseldiğini belirterek, "Balık yasağı var. Genellikle çapari ve uzatma ağları ile yakalanan balıklar geliyor. Bu da talebi karşılamıyor. Arz-talep dengesi bozulunca sezon balıklarında fiyatları anormal yükseliyor" dedi.

Bandırma'da ise olta balıkçılarının yakalayıp akşam saatlerinde satışa sundukları istavritlere de büyük talep oluyor. Sandalların karaya yanaşmasıyla, vatandaşlar taze balık alabilmek için adeta yarışıyor. - Balıkesir

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Tatilciler İlgi Gösterince Sezon Balıklarında Fiyatlar Arttı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • Murat Soyhan: gelen tatilcileri ve yazlıkçıları kazıklamayı artık bırakın.sonra balık yerine Sinek avlarsınız... 1 0 Yanıtla

Advertisement