AK Parti Isparta Kadın Kolları 6. Olağan Kongresi - Son Dakika
Güncel

AK Parti Isparta Kadın Kolları 6. Olağan Kongresi

TBMM Başkanvekili ve AK Parti Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç, "AK Parti 5 milyon kadın üyesi ile en yakın üyeye sahip olan ana muhalefet partisinin toplam üye sayısını 4'e katlamıştır.

02.02.2021 17:53  Güncelleme: 20:27

TBMM Başkanvekili ve AK Parti Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç, "AK Parti 5 milyon kadın üyesi ile en yakın üyeye sahip olan ana muhalefet partisinin toplam üye sayısını 4'e katlamıştır. AK Parti'nin başarısının altında yatan asıl gerçek de budur." dedi.

Bilgiç, Iyaş Kongre Merkezi'nde düzenlenen AK Parti Isparta Kadın Kolları 6. Olağan Kongresi'nde yaptığı konuşmada, AK Parti'nin 20 yıla yaklaşan kesintisiz başarısındaki en önemli unsurlardan birinin kadının sorununu bir demokrasi sorunu olarak görmesi olduğunu söyledi.

AK Parti'nin, iktidara geldiği 2002'den bugüne kadınlara yönelik sosyal, kültürel, ekonomik, siyasal ve toplumsal alanlarda adımlar atıldığını aktaran Bilgiç, bu dönemde kadınların dezavantajlı konumlarını avantaja çeviren birçok düzenlemenin hayata geçirildiğini kaydetti.

Türkiye'de kadınların siyasete katılım oranının 2000'li yılların başından bu yana önemli artış gösterdiğini kaydeden Bilgiç, şunları söyledi:

"90'ların başında yüzde 1,8 olan kadın milletvekili oranı bugün geldiğimiz noktada yüzde 20'ler seviyesine yükseldi. 2002'de 24 olan parlamentodaki kadın sayısı Haziran 2018 seçimleri ile 102'ye çıktı. Bu dönem TBMM'de bulunan 102 kadın milletvekilinin 53'ü AK Partilidir. Yeter mi? Yetmez. Bunu daha da arttırmamız gerekiyor. AK Parti'nin kadın üye sayısı 5 milyona ulaştı ve bu sayı toplam üye sayısının yarısı kadardır. Böyle üye sayısına sahip bir partinin hem mecliste hem de yerelde temsilinin çok daha güçlü olması gerekir. AK Parti 5 milyon kadın üyesi ile en yakın üyeye sahip olan ana muhalefet partisinin toplam üye sayısını 4'e katlamıştır. AK Parti'nin başarısının altında yatan asıl gerçek de budur."

AK Parti Isparta Kadın Kolları Başkanı Sevim Köse ise AK Parti'nin kadınları siyasetin öznesi haline getirdiğini belirtti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile aynı çatı altında siyaset yapmanın gururunu yaşadıklarını söyleyen Köse, "Gönülden gönüle kurduğumuz bağlarla gönülleri kazandık. Hanım kardeşlerimizle istişarelerde bulunup kaleyi içten fethettik." dedi.

Kongrede, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gönderdiği video seyredildi.

Mevcut İl Kadın Kolları Başkanı Sevim Köse, oylama sonucu yeniden göreve getirildi.

Programa, AK Parti MKYK Üyesi Gökçen Özdoğan Enç, AK Parti Isparta Milletvekilleri Recep Özel ve Mehmet Uğur Gökgöz, Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen ve partililer katıldı.

AK Parti Isparta Kadın Kolları 6. Olağan Kongresi
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel AK Parti Isparta Kadın Kolları 6. Olağan Kongresi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement