Tcg Gediz'in Japonya Yolculuğu Belgesel Oldu - Son Dakika
Güncel

Tcg Gediz'in Japonya Yolculuğu Belgesel Oldu

Tcg Gediz\'in Japonya Yolculuğu Belgesel Oldu

Japonya'da, 1890 yılında batan ve 531 denizcinin hayatını kaybettiği Ertuğrul firkateyninin 125'inci yılı olması nedeniyle, bu ülkeye gönderilen Gediz firkateyninin 122 günlük yolculuğu belgesel oldu.

16.09.2015 15:25

Japonya'da, 1890 yılında batan ve 531 denizcinin hayatını kaybettiği Ertuğrul firkateyninin 125'inci yılı olması nedeniyle, bu ülkeye gönderilen Gediz firkateyninin 122 günlük yolculuğu belgesel oldu. Uğranan limanlarda çekilen görüntülerden oluşan 4 dakikalık bir de tanıtım klibi hazırlandı.

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı olarak, daha önce 1990 ve 2000 yıllarında TCG Turgutreis, 2011'de TCG Gemlik firkateyni ile gerçekleştirilen Uzakdoğu seyrinin dördüncüsü, TCG Gediz firkateyni tarafından başarıyla gerçekleştirildi. 1 Nisan'da Marmaris'teki Aksaz Deniz Üs Komutanlığı'ndan yola çıkan milli komuta kontrol sistemine sahip olan hava, su üstü ve denizaltı tehditlerine karşı silah, sensör ve sistemlerle donatılmış olan Gediz firkateyni Süveyş Kanalı'ndan geçip 13 ülkeyi ziyaret ederek dünyanın değişik bölgelerinde 17 limanda Türkiye'nin tanıtımına ve ikili ilişkilerin geliştirilmesine katkı sağladı.

Su üstü hedeflerine karşı 150, hava tehditlerine karşı ise 50, denizaltılara karşı ise azami 18 kilometre menzile sahip güdümlü mermiler bulunan Gediz firkateynini, uğradığı 17 limanda yaklaşık 10 bin kişi ziyaret etti. Ziyaret edilen ülkelerde verilen resepsiyonlarda, üst düzey asker ve sivil erkanında aralarında bulunduğu yaklaşık 1600 misafir ağırlandı.

Gediz firkateyninin 122 günlük seferi sırasında 1725 saat seyir yapılarak yaklaşık 40 bin kilometre mesafe kat edildi. Japonya'daki Ertuğrul şehitlerini anma faaliyetlerini gerçekleştiren Gediz firkateyni, Çin'in Qingdao, Japonya'nın Şimonoseki, Filipinler'in Manila limanlarını ziyaret eden ilk Türk savaş gemisi oldu.

Gediz firkateyninin 122 günlük yolculuğunun Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Genel Sekreterliği tarafından belgeselii hazırlandı. Uğranan limanlarda çekilen görüntülerden oluşan 4 dakikalık tanıtım klibi ise basına dağıtıldı. - Muğla

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Tcg Gediz'in Japonya Yolculuğu Belgesel Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement