Tecavüz Sanıklarının Yargılanmasına Devam Edildi - Son Dakika
Güncel

Tecavüz Sanıklarının Yargılanmasına Devam Edildi

Tecavüz Sanıklarının Yargılanmasına Devam Edildi

İzmir'de, araçlarına aldıkları üniversitesine öğrencisine tecavüz ettikleri iddia edilen şahısların yargılanmasına devam edildi.

10.05.2012 19:20

İzmir'de, araçlarına aldıkları üniversitesine öğrencisine tecavüz ettikleri iddia edilen şahısların yargılanmasına devam edildi.

İzmir'de gideceği yere götürme bahanesiyle kamyonetlerine aldıkları üniversite öğrencisi E.E.'ye köprü altında defalarca tecavüz ettikleri iddiasıyla tutuklu bulunan A.Y. ve G.M.'nın yargılanmasına devam edildi. Tutuklu sanıklar geniş güvenlik önlemleri altında duruşma salonuna getirilirken, mağdure E.E. duruşmaya katılmadı. Duruşmada Adli Tıp Kurumu'ndan gelen rapor okundu. Raporda, defalarca tecavüze uğrayan E.E.'nin 'Ruh Salığı' bozuk olduğu belirtildi. Rapor üzerine iddia makamı olan Cumhuriyet savcısı Kazım Arapoğlu, sanıkların cinsel saldırı ve hürriyeti kısıtlamak suçundan cezalandırılmalarını talep etti. Duruşmadan önce Adliye önünde toplanan, "Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu", son zamanlarda kadınlara yönelik saldırıların arttığını ve sanıkların en ağır şekilde cezalandırılmalarını istediler.

DÖVÜP ZORLA TECAVÜZ ETMİŞLERDİ

Olay, 21 Kasım 2010'da saat 05.00 sıralarında İzmir Kuzey Çevre Yolu Bornova geçişi viyadükleri altında meydana gelmişti. Okul masraflarını karşılamak için Alsancak semtinde bir barda çalışan üniversitesi öğrencisi 25 yaşındaki E.E., Hocazade Camii karşısındaki otobüs durağında daha önceden tanıdığı İ.O.T. ile otobüs beklerken, 2 kişinin kamyonet tipi aracına bindi. Yola çıktıktan kısa süre sonra 2 zanlı, gençlerden İ.O.T.'yi tartakladıktan sonra yola attı. Bu sırada inmeye çalışan E.E.'yi zorla kamyonette tutan 2 kişi viyadüklerin altında durdu. Burada E.E.'yi dövüp defalarca tecavüz eden iki saldırgan, daha sonra genç kızı, yaşadıklarını polise anlatmaması için bir kez daha dövüp tehdit ederek metro istasyonunda bıraktı. Yarı baygın halde vatandaşlarca bulunan E.E.'nin anlattıkları ve araca ait plaka bilgisinden yola çıkan polis ekipleri, tecavüz zanlıları 32 yaşındaki A.Y. ile 25 yaşındaki G.M.'yi yakaladı. E.E. ile para karşılığında birlikte olmak için anlaştıklarını ileri süren iki zanlı, hastaneden tecavüz bulgularının yer aldığı raporunun alınması ve işlemlerin tamamlanmasının ardından çıkarıldıkları mahkemece tutuklanmıştı.

ADLİ TIP RAPORU

İzmir 1.Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam eden duruşmaya haklarında 24'er yıl hapis cezası istenen tutuklu sanıklar A.Y. ile G.M. ile avukatları katıldı. Psikolojik tedavi gören E.E'yi ise avukatı savundu. Mahkeme heyeti İstanbul Adli Tıp Kurumu 6'ıncı İhtisas Dairesi'nden gelen raporu okudu. Raporda, mağdure E.E'nin olaydan dolayı travma sonrası stres bozukluğu ve deprasyon tanısıyla psikiyatrik bozukluğun tespit edildiğini belirtti.

BAŞINDAN GEÇEN TÜM OLAYLARI DETAYLI ANLATTI

Daha önce polise ifade veren E.E. yaşadığı olayı Adli Tıp'ta tüm detayları ile anlattı. Genç kız ifadesinde," Türkçe öğretmenliği son sınıf öğrencisiyim. Arkadaşlarımla Alsancak'ta dolaştık. Yanımda olan İ.O.T. ile eve gitmek için otobüs durağına gittik. Bu sırada önümüzde panelvan tipi bir araç durdu. Bizi gideceğimiz yere kadar götüreceklerin söyledi. Otobanda aracı çok kötü kullandıklarında inmek istediğimizi söyledik. İ.O.T'yi yolda indirdiler, benim inmeme izin vermediler. Önce araç içerisinde, küfür edip, darp ettiler. Daha sonra araçtan indirip, bana ikisi de zorla tecavüz ettiler. Yapmamaları için yalvardım, beni dinlemediler. Araçtan indikten sonra metro güvenliğine gidip durumu anlattım. Orada kendimden geçtim. Polise de aracın plakasını verdim. Bu olaydan dolayı, okul hayatım bitti.

Psikolojim bozuldu. Travmadan dolayı uzun süre hastanelerde tedavi gördüm. Benim hayatım karartan iki sanıktan da şikayetçiyim" dedi.

SAVCI CEZALANDIRILMALARI İSTEDİ

Adli Tıp raporundan sonra iddia makamı savcı Kazım Arapoğlu, sanıklar G.M. ve A.Y'nin

' Nitelikli cinsel saldırı' ve 'Cebir ve tehditle hürriyetini kısıtlama' suçlarından cezalandırılmalarını, diğer suçlardan beraatlerini talep etti. Sanık avukatları, mütalaya karşı diyecekleri için süre verilmesin istedi. Mahkeme heyeti yeni rapor alınması talebini reddederken, sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verip, duruşmayı ileri bir tarihe erteledi. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Tecavüz Sanıklarının Yargılanmasına Devam Edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement