"Terör Örgütünün Tek Gelir Kaynağı Uyuşturucudur" - Son Dakika
Güncel

"Terör Örgütünün Tek Gelir Kaynağı Uyuşturucudur"

"Terör Örgütünün Tek Gelir Kaynağı Uyuşturucudur"

Marmara Belediyeler Birliği ve Best FM'in organizasyonuyla düzenlenen "Bağımlı Olma, Özgür Kal" seminerinde konuşan radyo programcısı Cem Arslan, "Terör örgütünün tek gelir kaynağı uyuşturucudur" dedi.

05.12.2012 11:11

Marmara Belediyeler Birliği ve Best FM'in organizasyonuyla düzenlenen "Bağımlı Olma, Özgür Kal" seminerinde konuşan radyo programcısı Cem Arslan, "Terör örgütünün tek gelir kaynağı uyuşturucudur" dedi.

Marmara Belediyeler Birliği'nin Eminönü'nde bulunan merkez binasında düzenlenen programda sunum yapan Cem Arslan, uyuşturucuyla mücadelenin herkesin kendine edinmesi gereken bir görev olduğunu hatırlatarak, "Bağımlılık yapıcı maddeler, yani sigara, alkol ve uyuşturucu maddeler çağımızın en önemli problemlerinden biridir. Maalesef bu illetin, kullanan bireye olduğu kadar topluma da zararları var. Devlet, uyuşturucu kullanımını ve bunun kaçakçılığını engellemeli; alkol ve sigara tüketimi hususunda da her türlü caydırıcı tedbiri almalı. Belediyeler ise bu işin halk ayağında anne-babaları, gençleri, çocukları bilinçlendirici faaliyetler düzenlemeli. Son yıllarda bu konuda çok önemli adımlar atan devlet adamlarımızı ve epeydir suskun kalan ama yeni yeni atağa kalkan Yeşilay'ı özellikle tebrik ediyorum" dedi.

"TELKİNDE BULUNURKEN MERAK UYANDIRILMAMALI"

Türkiye'nin birçok yerinde bu konudaki bilinçlendirme faaliyetlerinde yer alan Arslan, en önemli hatanın, "Bir sefer kullansam ne olabilir ki; ben bilinçli biriyim bana bir şey olmaz" algısı olduğunu söyledi. Cem Arslan, "Merak, bu konudaki en önemli problemdir. Anne-babalara, öğretmenlere, herkese bu konuda önemli görevler düşüyor. Sürekli telkinlerde bulunulmalı ama bu telkinleri yaparken de merak uyandırmayacak bir yöntem seçilmeli. Uyuşturucu, alkol, sigara müptelası bir insanın düştüğü iğrenç durumlar dikkatle anlatılmalı. Çok genç yaşta birçok insan bu illetin pençesine yakalanıyor maalesef ve istisnasız bunların hepsi pişman oluyor. Bu acı sondaki en dikkat çekici ortak nokta ise ya merak ya da yanlış arkadaş seçimi. Lütfen, çocuklarınızı bu konuda bilinçlendirin ve makul ölçülerde onları takip edin" diye konuştu.

Cem Arslan, "Bağımlılık yapıcı maddelerin kullanımın en önemli zararlarından biri de, terör örgütüne olan desteğidir. Terör örgütünün en önemli gelir kaynaklarından 'biri' değil, neredeyse tek gelir kaynağı uyuşturucu kaçakçılığı ve kaçak sigaradır. Devlet uyuşturucu kaçakçılığını önlemekle yükümlü, bunu da başarılı bir şekilde yapıyor ama bizler de vatandaşlar olarak, özellikle kaçak sigara kullanımına dikkat etmeliyiz. Keşke herkes hiç sigara içmese ama en azından bunu içenler de kaçak sigara kullanmasınlar. Çünkü aldığınız her bir kaçak sigara, askerimizin kalbine sıkılan bir kurşun olarak bize geri dönmektedir" diyerek sözlerini tamamladı. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel 'Terör Örgütünün Tek Gelir Kaynağı Uyuşturucudur' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement