TET Brezilya'ya Ticaret Heyeti Düzenledi - Son Dakika
Güncel

TET Brezilya'ya Ticaret Heyeti Düzenledi

TET Brezilya\'ya Ticaret Heyeti Düzenledi

Beyaz Eşya Yan Sanayicilerinin ilk hedefi Güney Amerika pazarı.

06.12.2013 10:04

Beyaz eşya yan sanayicileri; teknoloji, kalite ve fiyat eksenindeki avantajlı konumlarını doğru stratejilerle yeni pazarlara taşımak ve ihracatlarını artırmak için TET öncülüğünde güç birliği yaptı. Sektör ilk ticaret heyetini Brezilya'ya gerçekleştirdi. Türk firmaları, global beyaz eşya markalarının yanı sıra yerel üreticilerle verimli geçen görüşmeler yaptılar.

Elektrik-elektronik sektörünün ihracatının artırılması ve ihracat yapılan ülkelerin çeşitlendirilmesi amacıyla çalışmalarına hız veren İstanbul Elektrik-Elektronik, Makine ve Bilişim İhracatçıları Birliği (TET), beyaz eşya yan sanayi üreticilerinden oluşan TURKHAS Takımı ile ilk ticaret heyetini Brezilya'ya yaptı. Türk firmalarının Brezilya'daki üreticilerle işbirliği olanaklarını araştıran TET, beyaz eşya devleri Whirlpool ve Electrolux firmalarının Brezilya'daki tesislerinin ziyaretini organize etti. Ülkenin sanayi başkenti Sao Paulo'da gerçekleşen heyet kapsamında Brezilyalı firmalarla da ikili görüşmeler yapıldı.

Güney Amerika pazarına girişte önemli bir eşik olan Brezilya, iç pazarının büyüklüğü ile dikkat çekerken dünyanın en büyük beyaz eşya üreticilerine de ev sahipliği yapıyor. Sektörün önde gelen 10 firması Electrolux, İmbera, Whirlpool gibi dünya markalarının fabrikalarını ziyaret etti. Aralarında Hitachi ve Mabe'nin bulunduğu global markaların yanı sıra Esmaltec, Colormaq ve Mueller gibi Brezilya'nın en büyük yerel üreticileri ile de ikili görüşmeler gerçekleştirildi.

Türkiye'nin beyaz eşya üretimi ve ihracatında dünyada ulaştığı konum, yan sanayi üretiminin de güçlenmesini sağlıyor. İhracatın yüksek oranda Avrupa'ya gerçekleştiği sektörde, kalite ve teknoloji çıtası da yükselmiş durumda. Direkt ve dolaylı beyaz eşya yan sanayi ihracatının 2 milyar dolara ulaştığı ülkemizde, beyaz eşya sektörü için yapılan ara malı üretimi 4 milyar doların üzerinde. Başlı başına bir sektör haline gelen ve hızlı bir gelişim çizgisi gösteren sektör, hammadde ve nitelikli işgücü sorunları ile baş etmeye çalışsa da binlerce kişiye istihdam yaratıyor. Türk beyaz eşya sanayinin ara malı ihtiyacının yüzde 53'ünü karşılayan sektör firmaları, ihracat performanslarını artıracak yeni pazar fırsatlarını değerlendirmeyi hedefliyor.

Brezilya ticaret heyetine katılan İstanbul Elektrik-Elektronik, Makine ve Bilişim İhracatçıları Birliği (TET) Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Kemal Ebiçlioğlu, "Beyaz eşya sektörümüz gerek kalite gerekse teknolojik anlamında iyi bir noktada ve önemli bir güce sahip. Ekonomi Bakanlığı'mızın UR-GE (Uluslararası Rekabetin Geliştirilmesi Tebliği) destekleri kapsamında hayata geçirdiğimiz TURKHAS Takımımız ile Brezilya'da önemli görüşmeler gerçekleştirdik. Dünyanın en büyük 6'ıncı ekonomisi olan Brezilya, Güney Amerika'nın da en büyük ekonomisi konumunda. Ticaret Heyetimiz, firmalarımızın yüksek teknoloji ve kalite avantajlarını kullanabileceği önemli bir ortam hazırladı."

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel TET Brezilya'ya Ticaret Heyeti Düzenledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement