THK Üniversitesi'nde 45 Ülkeden 78 Yabancı Öğrenci Okuyacak - Son Dakika
Güncel

THK Üniversitesi'nde 45 Ülkeden 78 Yabancı Öğrenci Okuyacak

THK Üniversitesi\'nde 45 Ülkeden 78 Yabancı Öğrenci Okuyacak

Türk Hava Kurumu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ünsal Ban, "Bu yıl ilk kez yabancı öğrenci almaya başlayan üniversitemiz, 45 ülkeden 78 öğrenciyle bir rekora imza attı" dedi.

05.09.2012 11:51  Güncelleme: 12:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Arife Yıldız Ünal - Türk Hava Kurumu (THK) Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ünsal Ban, "Bu yıl ilk kez yabancı öğrenci almaya başlayan üniversitemiz, 45 ülkeden 78 öğrenciyle bir rekora imza attı" dedi.

Ban, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türk Hava Kurumu Üniversitesi'nin başarılarına bir yenisini daha eklediğini belirterek, "Bu yıl ilk kez yabancı öğrenci almaya başlayan üniversitemiz, 45 ülkeden 78 öğrenciyle bir rekora imza attı" diye konuştu.

Çin, Afganistan, Endonezya, Hindistan, Filistin, Barbados Adası gibi ülkelerinde aralarında bulunduğu 45 ülkeden 78 üniversitesi öğrencisinin Türk Hava Kurumu Üniversitesi'ne kayıt yaptırdığını ifade eden Ban, THK Üniversitesi'nin bu yıl kontenjanının tamamını doldurarak Ankara'da birinci, Türkiye'de üçüncü olduğunu söyledi.

-"THK Üniversitesi mükemmellik merkezi olacak"-

Üniversitenin başarısıyla gurur duyduklarını dile getiren Rektör Ban,

"Üniversitemizi bir mükemmellik merkezi haline getirmek için bütün gücümüzle çalışıyoruz. Öğrencilerimizin girişken ruha sahip olan, her iş ortamında çalışabilen, karar verici ve yüksek standartlara sahip yetişkinler olmaları için ekip olarak çalışıyoruz. Öğrencilerimizin, uluslararası veya çok uluslu şirketlerde çalışabilen bireyler olmalarını istiyoruz" dedi.

Yabancı uyruklu öğrencilerin THK Üniversitesi'ni tercih etmelerinin üniversitenin başarısına bir yenisi daha ekleyeceğini anlatan Ban, "45 ülkeden 78 öğrencinin gelmesi bir rekor. İkinci yılımızda YÖK tarafından verilen 600 kontenjanın tamamı doldu. Bizi tercih eden bütün öğrencilerimize teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Yayıncı: Hamdi Ateş - ANKARA

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel THK Üniversitesi'nde 45 Ülkeden 78 Yabancı Öğrenci Okuyacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement