Tika'dan Kudüs'teki Okullara Ekipman Desteği - Son Dakika
Güncel

Tika'dan Kudüs'teki Okullara Ekipman Desteği

Tika\'dan Kudüs\'teki Okullara Ekipman Desteği

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Doğu Kudüs'te Filistin’e ait 4 okulda kullanılmak üzere temin edilen bilgisayar laboratuvarı, internet ve güvenlik kamerası ekipmanları düzenlenen törenle Filistinli yetkililere teslim edildi.

07.02.2014 13:59

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Doğu Kudüs'te Filistin'e ait 4 okulda kullanılmak üzere temin edilen bilgisayar laboratuvarı, internet ve güvenlik kamerası ekipmanları düzenlenen törenle Filistinli yetkililere teslim edildi.

TİKA, faaliyet gösterdiği ülkelerde eğitim kapasitesinin artırılmasına yönelik çalışmalarına devam ediyor. Bu kapsamda TİKA tarafından Doğu Kudüs'te Filistin'e ait 4 okulda kullanılmak üzere temin edilen ekipmanlar, düzenlenen törenle yetkililere teslim edildi. Törene Türkiye'nin Kudüs Başkonsolosu Büyükelçi Mustafa Sarnıç, Filistin Milli Eğitim Bakanı Samir Cibril, Filistin Mescid-i Aksa İmamı İkrime Sabri, 1948 İslami Hareketi Başkan Yardımcısı Kemal Hatip, Kudüs Kalkınma Derneği Başkanı Ahmet Cabari, TİKA Orta Asya ve Kafkaslar Daire Başkanı Dr. Ali Özgün Öztürk, Filistin TİKA Koordinatörü Kürşat Mamad, Kızılay Yönetim Kurulu Üyesi Kamil Kolabaş ve Kızılay Gazze Temsilcisi Arda Tarhan katıldı. Doğu Kudüs'teki Şamile Kız Okulu'nda düzenlenen törende konuşan Filistin Milli Eğitim Bakanı Cibril, verdiği destekten dolayı Türkiye'ye teşekkür ederek, "Desteğinizle hep ayakta kalacağız, Türk kardeşlerimizle tarihi ve dini bağımız var. Kudüs'ün her tarafında Osmanlı eserleri var. Bu nedenle bu güzel ilişkiler hiç bitmeyecek" dedi. Cibril, desteklerinden dolayı TİKA'ya teşekkürlerini ileterek konuşmasını tamamladı.

Türkiye'nin Kudüs Başkonsolosu Büyükelçi Sarnıç da, Türkiye ve Filistin arasındaki ilişkilerin çok iyi bir yere ulaştığını belirterek, "Filistin'in kalkınması için elimizden gelen her şeyi yapıyoruz ve yine yapmaya devam edeceğiz. Tek amacımız Filistin'in geleceğine sahip çıkan, bilgili, kültürlü bir neslin ortaya çıkmasına yardımcı olmaktır" diye konuştu.

TİKA tarafından Doğu Kudüs'te Filistin'e ait 4 okula verilen ekipman desteğinden toplam 2 bin 200 öğrenci faydalanacak. Öte yandan Türkiye'nin TİKA üzerinden Filistin genelinde yaptığı yardımlar devam edecek. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Tika'dan Kudüs'teki Okullara Ekipman Desteği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement