Tika'dan Lübnan'a 3 Ambulans - Son Dakika
Güncel

Tika'dan Lübnan'a 3 Ambulans

Tika\'dan Lübnan\'a 3 Ambulans

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı tarafından Lübnan’a tam teşekküllü 3 ambulans desteğinde bulunuldu.

17.02.2014 16:25

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı tarafından Lübnan'a tam teşekküllü 3 ambulans desteğinde bulunuldu.

Faaliyet gösterdiği ülkelerde sağlık alanında birçok proje gerçekleştiren TİKA, Lübnan'a tam teşekküllü 3 ambulans desteğinde bulundu. TİKA'nın destekleriyle temin edilen ambulansların teslimi amacıyla Türkiye'nin Beyrut Büyükelçiliği'nde tören düzenlendi. Törene TİKA Ortadoğu ve Afrika Daire Başkanı Enver Arpa başkanlığındaki heyet ile birlikte, Güney Lübnan'da bulunan Habbariye Belediyesi yetkilileri ve Bekaa Vadisi'nde bulunan Duris Belediye Başkan Yardımcısı Ali Gorli ile diğer Lübnanlı yetkililer katıldı.

Beyrut Büyükelçisi Özyıldız, Türkiye'nin TİKA aracılığıyla ambulans yardımını, gerçekleştirmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Türkiye Lübnan'da ülkenin kuzey, güney ya da Bekaa bölgesinde yaşayan vatandaşlarına eşit mesafede durarak gereken yardımları yapmaktadır. Dost ve kardeş Lübnan çok zor bir dönemden geçiyor. Suriye'den gelen ağır mülteci baskısı altında. Bağış yapılan ambulansların belediyelerin yüklerinin hafifleteceğini ümit ediyorum" diye konuştu.

Beyrut Büyükelçisi Özyıldız, TİKA'dan bir heyetin Lübnan'da bulunmasının, ülkeye bundan sonra da Türkiye tarafından yeni yardımların yapılacağının bir göstergesi olduğunu söyledi. Yapılan konuşmaların ardından ambülansların anahtarları, Güney Lübnan'da bulunan Habbariye Belediye Başkanı Barkat Ali ve Duris Belediyesi yetkilisi Ali Gorli'ye teslim edildi.

TİKA tarafından kuzey Lübnan'da bulunan Trablus Belediyesi'ne de bir ambulans desteği verildi. Trablus şehrinde düzenlenen törene Trablus Belediye Başkanı Nadir Gazal ve Beyrut Büyükelçisi Özyıldız da katıldı. Trablus Belediye Başkanı Gazal, konuşmasında Kuzey Lübnan'da ve Trablus da çok sayıda Türk kökenli Lübnanlının yaşadığını ve Osmanlı döneminden kalma çok sayıda tarihi bina bulunduğunu belirtti. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Tika'dan Lübnan'a 3 Ambulans - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement