Tokat Nijeryalı Futbolcu 'Smart' Erbaa'nın Gözdesi Oldu - Son Dakika
Güncel

Tokat Nijeryalı Futbolcu 'Smart' Erbaa'nın Gözdesi Oldu

Tokat Nijeryalı Futbolcu \'Smart\' Erbaa\'nın Gözdesi Oldu

Nijeryalı futbolcu 'Smart' Erbaa'nın gözdesi oldu TOKAT'ın Erbaa ilçesinde mücadele eden Erbaaspor'a ilk kez 17 yaşında gelen ancak o sezon lisansı çıkartılamadığı için forma giyme şansı bulmayan Nijeryalı futbolcu Smart Ajiduah, bu yıl yeniden transfer olduğu takımı ile birlikte Bölgesel Amatör Ligde (BAL) 3 karşılaşmada 2 gol atarak taraftarların gözdesi oldu.

30.10.2015 13:09

Nijeryalı futbolcu 'Smart' Erbaa'nın gözdesi oldu

TOKAT'ın Erbaa ilçesinde mücadele eden Erbaaspor'a ilk kez 17 yaşında gelen ancak o sezon lisansı çıkartılamadığı için forma giyme şansı bulmayan Nijeryalı futbolcu Smart Ajiduah, bu yıl yeniden transfer olduğu takımı ile birlikte Bölgesel Amatör Ligde (BAL) 3 karşılaşmada 2 gol atarak taraftarların gözdesi oldu.

Geçen sezon Tokat Amatör Kümede şampiyon olarak Bölgesel Amatör Lige katılan Erbaaspor'un yeni sezon öncesi transfer ettiği 23 yaşındaki Nijeryalı orta saha oyuncusu Smart Ajiduah takımının oynadığı üç resmi maçta birbirinden güzel iki gol atınca taraftarın sevgilisi oldu. 17 yaşındayken Türkiye'ye gelen Smart Ajiduah 2010-2011 sezonunda Erbaaspor tarafından transfer edildi. Ancak o yıl lisansı çıkartılamayan Ajiduah, sezon sonunda Erbaaspor'un BAL'da küme düşmesi sonucu takımdan ayrıldı. Erbaaspor'un geçtiğimiz yıl yeniden BAL'a yükselmesiyle tekrar transfer edilen Smart Ajiduah bu sezon oynanan karşılaşmalarda attığı gollerle kısa sürede taraftarın beğenisini topladı. Erbaaspor'un tek siyahi futbolcusu olan Smart Ajiduah, ilçede herkes tarafından tanınan ve sevilen kişi oldu.

KALİTELİ BİR FUTBOLCU"

Bölgesel Amatör Lig 4.Grupta oynadığı üç karşılaşmanın üçünü de kazanan Erbaaspor'un teknik direktörü Hasan Basri Kara, Smart'ın kaliteli bir futbolcu olduğunu ifade ederek Nijeryalı futbolcunun takım için büyük bir avantaj olduğu söyledi. Kara "Takımımızın durumu iyi çok şükür. Çocuklarımız iyi hazırlanıyor. Bundan sonraki maçlar için motivasyon olarak da iyiyiz. Son üç maçtaki performansımızın da üzerine çıkıp daha da iyi şeyler yapmak hedefindeyiz. Takımda da futbolcu arkadaşlarımız Smart'ı çok seviyorlar. Zaten Smart'ın geçmiş senelerde 2011'de burada oynamış olması ve arkadaşlarıyla, bizlerle Türkçe konusunda bayağı ilerlediği için anlaşma konusunda herhangi bir sıkıntı yaşamıyor. Bu Smart için bir avantaj oldu. Tabi Smart da hakikaten kaliteli bir futbolcu. Bizim için de çok büyük bir avantaj. Çok da güzel bir gol attı. İnşallah bunun da devamı gelir" dedi.

"ELİMDEN GELENİ YAPACAĞIM"

Türkiye'ye 17 yaşında geldiğini ifade eden Smart Ajiduah, Türkiye'ye ilk geldiği sezon yaşının küçük olması sebebiyle Erbaaspor forması giyemediğini ifade etti. Ajiduah "Türkiye'ye ilk Erbaaspor'a geldim. Daha sonra başka takıma gittim. O zamanlar oynamadım, ama geri geldim inşallah elimden geleni yapacağım. Nijerya'da futbol oynuyordum küçüklükten beri. Futbol akademisinde okudum. Nijerya'dan Hollanda'ya turnuva için gittim. Hollanda'dan Almanya'ya gittim orada da futbol oynadım daha sonra Türkiye'ye geldim. 2011 yılında oynayamamıştım Erbaa'da yaşım küçüktü o zamanlar 17 yaşındaydım. Ben eskiden akademide oynuyordum. Buraya geldiğimde küçüktüm federasyon kabul etmemişti yaşım küçük olduğu için" diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Tokat Nijeryalı Futbolcu 'Smart' Erbaa'nın Gözdesi Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement