Toplum Destekli Polislik Şükran Gönenç Eğitim Merkezi - Son Dakika
Güncel

Toplum Destekli Polislik Şükran Gönenç Eğitim Merkezi

Toplum Destekli Polislik Şükran Gönenç Eğitim Merkezi

Bursa Valisi Şahabettin Harput, Demirkapı Mahallesinde bulunan Toplum Destekli Polislik Şükran Gönenç Eğitim Merkezini ziyaret etti.

25.11.2012 10:53

Ziyarette Bursa Emniyet Müdürü A. Osman Kahya, Toplum Destekli Polis Şube Müdürü Murat Kubilay ve Gönüllü Öğretmenler hazır bulundular.

Ziyarette konuşan Vali Harput; "Bugün Bursa'mızda, Bursa Emniyet Müdürlüğümüzün, Türkiye'de bir ilk olan Çocuk Eğitim ya da Etüd Merkezi olarak faaliyete geçen mekanda bulunuyoruz. Yanımızda da gözlerinde geleceğe dönük ümit pırıltıları ve sevinç ışıltıları olan çocuklarımız. Buranın temel gayesi çocuklarımızın okul dışı zamanlarını bir bakıma iyi değerlendirmelerini sağlamak. Çocuklarımızın gelecekte ailelerine, anne babalarına, ülkelerine, şehirlerine ve tüm insanlığa faydalı olmaları için bu çocuklarımızı her alanda desteklemek.

Burada öğretmenlerimiz çok değişik branşlardaki uzmanlarımız çocuklarımızın okul derslerinde ihtiyaç duyulan konularla ilgili takviyeler veriyorlar. Burada çocuklara başka türlü sosyal etkinlikler veriliyor. Burada çocuklarını aileleriyle çok sıcak bir diyalog içerisinde çocuklarımızın ihtiyaç ve problemlerinin çözümü noktasında onların beklentilerine cevap verecek neler yapılması gerekiyorsa onlarla işbirliği içerisinde çok güzel çalışmalar yapılıyor. Burada çocukların mahallenin tümüyle ekonomik durumu iyi olan iyi olmayan farklı kesimlerden gelen bütün çocuklarımızın bir bütünün parçası gibi kaynaşması, kucaklaşması, ortak değerler etrafında bir sevgi yumağı haline gelmesi amaçlanıyor.

Burada aynı zamanda sadece çocuklarımız değil, mahalle sakinlerinin de yine birbirileriyle bu mekanda buluşmak suretiyle, birbirilerini daha yakından tanımaları, kaynaşmaları, bütünleşmeleri adeta bir sevgi yumağı oluşturmaları amaçlanıyor. Gerçekten Emniyet Müdürümüze ve bu projeyi yürüten diğer emniyetteki arkadaşlarımıza, ama sadece onlara değil bu projenin içerisinde bu mahalleni muhtarı var, bu projenin içerisinde bu mahallenin imamı var, bu projenin içerisinden bu mahallenin akil insanları var ve tabiî ki bu projenin içerisinde Osmangazi Belediyemiz var. Şu an içinde bulunduğumuz mekan o belediyenin bu maksatla tahsis ettiği mekan. Bu projeyle, başlatılan bu güzel hizmeti Bursamızın diğer alanlarına da yaymak istiyoruz. İlk planda 4-5 yere yaymak istiyoruz. Özellikle 3 gün kadar önce Dünya Çocuk Günü kutladık, 3 gün kadar önce. Bu çok önemliydi.

Çocuk günü lafla kutlamak değil, çocukların gerçek manada bir birey olduğunu ülkenin geleceğinin çocuklar olduğunu, çocuklarımızın bu gerçeğin bilinci içerisinde çok iyi yetişmelerini sağlamak, hem inanç olarak, hem karakter olarak, hem ahlak olarak, hem her türlü bilgilerle donanmış olarak, dünya vizyonuyla en iyi şekilde entegre olarak çocuklarımızı geleceğe hazırlamak bizim amacımız ve görevimiz. Çocuklarımızı sokağa düşmekten, yanlış alışkanlıklardan, sigara gibi bağımlılık yapan başka yanlışlardan ya da şiddete ve tacize uğramaktan korumak bizim görevimizdir. Ailelerle beraber bizim ortak görevimizdir. Bu manada buraların adeta bir sevgi evi halinde, eğitim yuvası halinde çoğalması Bursa'daki bu güzelliğin dalga dalga bütün Anadoluyu da kucaklayacağını ben umuyorum.

Buradaki tüm çocuklarımızın biraz önce görüştüm, hepsinin son derece başarılı, geleceğe çok büyük ümitler besleyen çocuklarımız olduğunu ben gördüm. Onları da şimdi sevgiyle kucaklıyorum. Gözlerinden öpüyorum, başarılar diliyorum ve bu güzel çalışma dolasıyla emniyet teşkilatımızı, ona destek veren belediyemiz, muhtarımız, mahalle imamımız, herkesi tebriklerimle, takdirlerimle kutluyorum. Çok teşekkür ediyorum." Dedi.

Demirkapı ve civar mahallelerde ikamet eden sosyal ve kültürel yoksunluğa maruz kalmış vatandaşların çocuklarının eğitiminin desteklenmesi amacıyla, Osmangazi Belediyesi tarafından Toplum Destekli Polis Şubesi'ne tahsis edilen binada gönüllü öğretmenler tarafından eğitim verilen binada Çocukların ailelerinin de pek çok etkinlik ve eğitim faaliyetiyle katılımı sağlanarak, öğrenci veli ilişkisi üst düzeye ulaşması sağlanmaktadır. Şu an 95 öğrencinin eğitim gördüğü binada, Toplum Destekli Polis Şube Müdürlüğü personelince öğrencilere gerekli olan tüm eğitim materyalleri karşılanmaktadır.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Toplum Destekli Polislik Şükran Gönenç Eğitim Merkezi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement