Trabzon'a Gelen Batılı Turist Sayısında Düşüş Yaşanıyor - Son Dakika
Güncel

Trabzon'a Gelen Batılı Turist Sayısında Düşüş Yaşanıyor

Trabzon\'a Gelen Batılı Turist Sayısında Düşüş Yaşanıyor

Trabzon son yıllarda Arap turistlerin akınına uğrarken, Avrupalı turist sayısında ise önemli ölçüde düşüş yaşanıyor.

23.07.2015 13:05

Trabzon son yıllarda Arap turistlerin akınına uğrarken, Avrupalı turist sayısında ise önemli ölçüde düşüş yaşanıyor.

Dünyadaki ekonomik krizden özellikle Avrupa ülkeleri etkilenirken, Avrupa Birliği ülkelerindeki bu krizden Trabzon turizmi de nasibini aldı.

Özellikle son 5 yılda Trabzon'a gelen Batılı turist sayısı 20 yıl öncesine göre yüzde 70-80 civarında azalma görülürken, gelenlerin de en fazla 1,5-2 gün konakladıkları belirtildi.

Batılı turistler günlük harcamaları 50-70 dolar arasında değişirken genellikle Sümela Manastırını başta olmak üzere ören yerlerini tercih ediyorlar.

Batılı turistlerin başında Almanya, Hollanda, Rusya, İngiltere, Yunanistan gibi ülkelerin insanları gelirken Trabzon'da özellikle kültür turizminin daha ön planda olduğu kaydedildi.

AYİNE GELENLERİN SAYISI 5 YILDA ÖNEMLİ DÜŞÜŞ

Sümela Manastırının 5 yıl önce ayine açılmasının ardından gelenlerin sayısı 3 bin 500 bulurken aradan geçen 4 yılın ardından geçen yıl bu sayı 300-350 gerilediği gözlendi.

Özellikle Yunan, Rusya gibi ülkelerin insanı ayin için Trabzon'a gelirken bu ülkelerde yaşanan ekonomik kriz yüzünde sayının önemli ölçüde azalmasına neden oldu.

15 Ağustos'da Sümela Manastırı'nda yapılacak olan ayine geleceklerin sayısı yine sınırlı sayıda olacağı tahmin edilirken bu yönde de çalışmaların sürdüğü belirtildi.

ARAP TURİZMİ BATILI TURİST AÇIĞINI KAPATTI

Trabzon'a geçen yıl gelen Arap turist sayısı 400 bin civarında olurken, bu yıl bu sayının daha üzerine olacağı tahmin ediliyor.

Arap turistler hem kalabalık olarak hem de harcama bakımından Batılı turistlere göre çok üzerinde olurken kişi başına günlük harcamaları 200 doları bulduğu öğrenildi.

Arap turistler başta Uzungöl olmak üzere yaylaları tercih ederken balayı için de Trabzon'u tercih etmeleri dikkat çekiyor.

Turizm acenteleri Arap turistlerin batılı turistlere göre daha bereketli olduğunu belirtirken kalabalık ailece gelmeleri Trabzon ekonomisini olumlu yönde etkilediğini söylüyorlar. - TRABZON

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Trabzon'a Gelen Batılı Turist Sayısında Düşüş Yaşanıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement