Trabzon?da İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarı'na Büyük İlgi - Son Dakika
Güncel

Trabzon?da İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarı'na Büyük İlgi

Trabzon?da İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarı\'na Büyük İlgi

Trabzon'da İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarı'na büyük ilgiTRABZON'da bu yıl 5'incisi düzenlenen ve yaklaşık 2 bin kişiye istihdam sağlanması hedeflenen İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarı etkinliği başladı.

29.09.2016 16:25

Trabzon'da İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarı'na büyük ilgi

TRABZON'da bu yıl 5'incisi düzenlenen ve yaklaşık 2 bin kişiye istihdam sağlanması hedeflenen İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarı etkinliği başladı. İş bulmak isteyen çok sayıda vatandaş fuara büyük ilgi gösterdi, iş verenlerin standlarında başvuru formları doldurmak için adeta birbirleriyle yarıştı.

Trabzon Valiliği himayesinde ve Trabzon Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü organizatörlüğünde Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Osman Turan Kongre Merkezi'nde düzenlenen 5'inci İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarı' nın açılışına Trabzon Valisi Yücel Yavuz, İŞ-KUR Genel Müdür Yardımcısı Abdurrahim Şenocak, Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, KTÜ Rektörü Prof. Dr. Süleyman Baykal, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Suat Hacısalihoğlu, İŞ-KUR Trabzon İl Müdürü Adnan Zengin ile işyeri temsilcileri ile özellikle iş arayışında olan çokk sayıda vatandaş katıldı.

TÜRKİYE'DE İŞSİZLİK YÜZDE 10.2

Etkinliğin açılışında konuşan İŞ-KUR Trabzon İl Müdürü Adnan Zengin, fuar sayesinde yaklaşık 2 bin kişiye iş imkanı sağlamayı amaçladıklarını söyledi. İŞ-KUR Genel Müdür Yardımcısı Abdurrahim Şenocak da, işsizliğin tüm dünya ülkelerinin temel sorunlarından biri olduğunu belirterek, 'Küresel ölçekte yaşanan krizlerle birlikte en gelişmiş ülkelerde dahi milyonlarca işsiz var. Dünyada bugün 197 milyon işsiz bulunuyor. 2017'de bu oranın artarak yükseleceği öngörülüyor. 2016 Haziran ayı verilerine göre işsizlik oranı Euro bölgesinde yüzde 10.1, Avrupa Birliği'nde 8.6, İspanya'da 19.9, Yunanistan'da 23.4, Fransa'da 10.1, İtalya'da ise 11.6 seviyesindedir. Gelişmiş ülkelerde durum böyleyken, 2016 Haziran TÜİK rakamlarına göre Türkiye'de işsizlik oranı 10.2 seviyesinde olup, bu durum açıkça ülkemizde işsizlik oranının bir çok gelişmiş Avrupa ülkesinden daha alt seviyede olduğunu göstermektedir" dedi.

AMAÇ İSTİHDAMIN ARTIRILMASI

TTSO Başkanı Suat Hacısalioğlu da, istihdama yönelik çalışmaları olduğunu dile getirdi ve şunları söyledi:

'Fuara destek her geçen gün artıor sonuçlarını da alıyoruz. Bu tür fuarlarda bize düşen görevi yaptık ve yapıyoruz. Amaç istihdamın artırılması. Konuya ilişkin eğitim seminerleri veriyoruz. KOSGEB tarafından verilen desteklerde çok başarılı. Açmış olduğumuz eğitimler sürekli dolu geçiyor. Bu da şunu gösteriyor ki yeni nesil artık kendi işini kurmak arzusu peşinde. Bir iş yerinde çalışmak değil kendi işini kurarak kendisini kanıtlamak istiyor. Yeni açılan her iş yeri istihdama ciddi katkı sağlayacak. Bu hususta da gerekli kolaylıkların sağlanması gerekiyor.'

BOŞ DURMAYACAĞIZ, ÇABALAYACAĞIZ

İş gücü potansiyelini işverenle buluşturduklarını dile getiren Trabzon Valisi Yücel de, şöyle konuştu:

'İşsizlik konusunda birçok istatistiki veri aktarıldı. Bizler önümüze bakacağız. Çünkü hayat çok hızlı akıyor. Bir dönüm noktası olan 15 Temmuz'dan bu yana 2 buçuk ay geçti ve bu süreçte Fetullahçı denilen kahpe örgütle mücadele devam ediyor. Her zamankinden daha hassas, daha dikkatli ve tedbirli olmalıyız. Bizler, önünde unvanı olan herkes, kendi sahamızda ne yapabileceksek onu yapmak zorunda olduğumuzu bu vesileyle idrak etmeliyiz. Ümitsizliğe kapılmamalıyız. İş gücü anlamında var olan potansiyelimizi işverenle buluşturmak ve onlara her türlü olumlu zemini oluşturma gayretindeyiz. Boş durmayacağız, çabalayacağız'

Konuşmaların ardından istihdama katkı sağlayan işverenler plaketle ödüllendirildi.

İŞ BULMAK İSTEYENLER FUARA AKIN ETTİ

Nitelikli eleman arayan firmalar ve iş arayanları buluşturmak amacıyla düzenlenen fuara iş arayanların ilgisi de çok büyük oldu. Fuarın açılmasının ardından yüzlerce kişi, etkinlik alanında firmaların açtığı stantları gezerek iş başvurusunda bulundu. Yoğun katılımın olduğu fuarda masalarda yer bulamayanların iş başvuru formlarını duvarlarda doldurmaya çalıştıkları gözlendi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Trabzon?da İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarı'na Büyük İlgi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement