Trakya Kent Encümeni Keşan’da Toplandı… - Son Dakika
Güncel

Trakya Kent Encümeni Keşan’da Toplandı…

Trakya Kent Encümeni Keşan’da Toplandı…

Doğu Batı-Trakya Belediyeler Birliği Encümeni 29 Aralık 2010 Çarşamba Günü Keşan'da Toplandı.

30.12.2010 01:45  Güncelleme: 01:46

Saat 14.30'da Keşan Belediyesi Toptancı Hali'ndeki Toplantı Salonu'nda başlayan toplantıya Tekirdağ Belediye Başkanı ve Trakyakent Birlik Başkanı Adem Dalgıç, Encümen Üyeleri Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan, İpsala Belediye Başkanı Mehmet Karagöz, Kavaklı Belediye Başkanı İnci Tunç, Muratlı Belediye Başkanı Nebi Tepe, Trakya Kent Birlik Müdürü Sinan Çetiz, Trakya Kent Birlik Müdür Yardımcısı Zeki Sezen, Trakya Kent Özel kalem Müdürü Sevtap Kıran ile Trakya Kent Proje Sorumlusu Mehtap Cihan Miconunoğlu katıldılar.

Toplantıda konuşan Adem Dalgıç, Trakya Kent olarak 2010 yılı çalışmalarını değerlendireceklerini belirterek "Trakyakent olarak , bu yıl gerçekten önemli çalışmalara imza attık. Komşu ülkelerle işbirliğimizin gelişmesi anlamında ikili ilişkilerimizi gayet iyi yürüttük. Ayrıca üyelerimizin hazırladığı projeleri de Kalkınma Ajansı'na ilettik. Ben 2011 yılının herkese mutluluklar getirmesini diliyorum Trakyakent olarak 2011 yılında aynı çalışmalara daha büyük bir azim ve inançla devam edeceğiz" dedi.

Daha sonra söz alan Trakyakent Projeler Sorumlusu Mehtap Cihan Miconunoğlu, Trakyakent üyeleri tarafından 2010 yılında hazırlanan 8 proje Trakya Kalkınma Ajansı'na teslim edildi. Bu projelerden biri de Keşan Belediyesi'ne ait olan Roman vatandaşların at arabalarının motorlu araçlara çevrilme projesidir.

Bunun bedeli 660 bin TL olup, 20 adet aracı kapsamaktadır. Keşan Belediyesi'nin şu anda devam etmekte olan Yapay resif Projesi'nin dışında ikinci bir Yapay Resif Projesi de 2011 yılı Şubat ayında Trakya Kalkınma Ajansı'na teslim edilecektir" dedi.

Konuşmaların ardından Encümen gündemdeki maddeleri görüşerek karara bağladı. Trakyakent Encümeni şu konuları görüşerek karara bağladı.

a- Bulgaristan RAM TRAKIA Belediyeler Birliği'nden gelen davetin görüşülmesi

b- Çamlıca Belediyesi'nden gelen yazının görüşülmesi

c-AB Uyum sürecinde un sanayi sektörünün geliştirilmesi projesinin görüşülmesi

d-EUROREGION'dan gelen davetin görüşülmesi

e-LAR II Programının görüşülmesi

f-Proje oluşturulmasının görüşülmesi

g-Projelerde yetkili kişi belirlenmesinin görüşülmesi

h- Namık Kemal Üniversitesi ile Ortak Proje Oluşturulmasının görüşülmesi

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Trakya Kent Encümeni Keşan’da Toplandı… - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement