Trenle Başlayan Selanik Yolculuğu Karayolu ile Bitti - Son Dakika
Güncel

Trenle Başlayan Selanik Yolculuğu Karayolu ile Bitti

Trenle Başlayan Selanik Yolculuğu Karayolu ile Bitti

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "Atatürk'ü Anma ve Barış Treni"nin, Ulu Önder'in evinde ebediyete intikalinin 75. yılı dolayısıyla yapılacak törene gecikme ihtimalinin olması üzerine, yolu Dedea...

10.11.2013 14:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "Atatürk'ü Anma ve Barış Treni"nin, Ulu Önder'in evinde ebediyete intikalinin 75. yılı dolayısıyla yapılacak törene gecikme ihtimalinin olması üzerine, yolu Dedeağaç Tren İstasyonuna yakın bir yerde inerek, özel araçla tamamladı.

Bakan Müezzinoğlu ile birlikte bazı gazeteciler de özel araçlarla karayolundan Selanik'e ulaştı. Bakan ile birlikte gelen gazeteciler törene zamanında ulaşırken, trende kalan bazı basın yayın organları ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin de aralarında bulunduğu katılımcılar, törene yetişemedi.

Sabah saat 07.00 Selanik'te olması beklenen tren, yaklaşık 5.5 saat gecikmeyle 12.30'da gelebildi.

Öte yandan, Milliyet Gazetesi Temsilcisi Serpil Çevikcan, Habertürk Gazetesi Temsilcisi Erdal Şen, Hürriyet Gazetesi Temsilcisi Metehan Demir'in de aralarında bulunduğu temsilciler, Müezzinoğlu'nun bulunduğu MET Hotel'de yaşadıkları sıkıntıyı Bakan'a aktardılar.

Bakan Müezzinoğlu'nun, basın yayın organlarının temsilcilerine, yaşanan gecikmeye ilişkin şu açıklamalarda bulunduğu öğrenildi:

"Bu trene izin verilmiş olması, tarihi bir adımdır. Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneğinin organize ettiği bir barış trenini yeni bir sürecin başlangıcı olarak çok anlamlı ve değerli buluyorum. Tüm aksiliklere rağmen bence son derece başarılı bir organizasyon gerçekleştirdik. Tabii aksiliklerin bir kısmı beklemediğimiz ama art niyet de aramadığımız şeylerdi. Uzunköprü'de de 1,5 saat bekledik. İlk kızacağımız muhatap bizdeki aksilik.

Pythion'da ise iyi niyetli olarak sorunun çözülmüş olması nedeniyle oradaki aksiliği birini suçlayarak veya zulüm diyerek yorumlamayı doğru bulmam. Bir de rayların ıslaklığı gibi teknik hadiseler var. İki devlet bu anlamda bunun arka planını okur. Her gün binlerce insan karşılıklı gidip geliyor. Her gün bu gidiş gelişlerde bir taraf art niyet yaptığında, diğer tarafın iyi niyet yapması söz konusu olmaz. Varsa arka planı ve kasıt Türkiye Devleti okur." - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Trenle Başlayan Selanik Yolculuğu Karayolu ile Bitti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement