Tuğgeneral Gündüz Konya'da Yakalandı - Son Dakika
Güncel

Tuğgeneral Gündüz Konya'da Yakalandı

Tuğgeneral Gündüz Konya\'da Yakalandı

Konya'da, darbe girişimi soruşturmasında haklarında yakalama kararı çıkartılan komutanlar arasında yer alan Konya Hava Savunma Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanı Tuğgeneral Orhan Gündüz, gece yarısı özel aracıyla geldiği merkez Meram İlçesi'ndeki hava savunma okulu yolu üzerinde, otomobili durdurularak polis tarafından gözaltına alındı.

18.07.2016 12:15

Konya'da, darbe girişimi soruşturmasında haklarında yakalama kararı çıkartılan komutanlar arasında yer alan Konya Hava Savunma Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanı Tuğgeneral Orhan Gündüz, gece yarısı özel aracıyla geldiği merkez Meram İlçesi'ndeki hava savunma okulu yolu üzerinde, otomobili durdurularak polis tarafından gözaltına alındı. 3'üncü Ana Jet Üs ve Garnizon Komutanı Hava Pilot Tümgeneral Haluk Şahar'ın İstanbul'da, Jandarma Konya Bölge Komutanı Tuğgeneral Timurcan Ermiş'in de Ankara'da gözaltına alındığı belirtildi.

Geçen 15 Temmuz darbe girişiminin ardından Konya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, 'Yasama organını engellemeye teşebbüs, hükümete karşı isyan, Türkiye Cumhuriyeti'ne Silahlı İsyan' suçundan res'en soruşturma başlatıldı. Soruşturma kapsamında Konya 3'üncü Ana Jet Üs ve Garnizon Komutanı Hava Pilot Tümgeneral Haluk Şahar, Hava Savunma Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanı Tuğgeneral Orhan Gündüz ve Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Timurcan Ermiş hakkında da yakalama kararı çıkarıldı. Haklarında yakalama kararı çıkan komutanlardan Tümgeneral Şahar'ın İstanbul'da, Tuğgeneral Ermiş'in Ankara'da gözaltına alındıkları belirtildi.

OTOMOBİLİ DURDURULARAK GÖZALTINA ALINDI

Hava Savunma Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanı Tuğgeneral Orhan Gündüz ise, gece yarısı Meram İlçesi'ndeki hava savunma okulu ve askeri lojmanların yolu üzerinde otomobili durdurularak polis tarafından gözaltına alındı. Tuğgeneral Gündüz sorgulanmak üzere Konya Emnilet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne götürüldü.

Soruşturma kapsamında daha önce Jandarma Konya Bölge Komutanlığı Kurmay Başkanı Kurmay Albay Mustafa Sakaoğlu, 3'üncü Ana Jet Üs Komutanlığı Hava Harekat Komutanı Kurmay Albay Mustafa Ertürk'ün de aralarında bulunduğu 7 rütbeli asker, 3 ilçe emniyet müdürü ve 2 polis gözaltına alındı. 12 rütbeli askerin daha arandığı belirtildi.

KONYA'DA 188 POLİS AÇIĞA ALINDI

Öte yandan darbe girişiminin bastırılmasından sonra Emniyet Genel Müdürlüğü de harekete geçti. Konya Emniyet Müdürlüğü'nde gece 03.00 itibariyle aralarında 11 üçüncü sınıf, 6 dördüncü sınıf Emniyet Müdürü ve 6 emniyet amirinin bulunduğu 188 polis  açığa alındı.

KARAMAN'DA 32 POLİS

Karaman Emniyet Müdürlüğü'nde ise 1 üçüncü sınıf, 3 dördüncü sınıf emniyet müdürü, 2 emniyet amiri, 2 baş komiser, 4 komiser, 7 komiser yardımcısı ve 13 polis memuru olmak üzere 32 polisin açığa alındığı belirtildi.

AKSARAY'DA 45 POLİS

Aksaray Emniyet Müdürlüğü'nde de 2  üçüncü sınıf, 9 dördüncü sınıf emniyet müdürü, 3 emniyet amiri, 6 komiser, 6 komiser yardımcısı ve 19 polis memuru olmak üzere toplam 45 polisin açığa alındığı kaydedildi.

- Konya

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Tuğgeneral Gündüz Konya'da Yakalandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement