Tunceli ve Mardin'de 1 Mayıs Kutlaması - Son Dakika
Güncel

Tunceli ve Mardin'de 1 Mayıs Kutlaması

Tunceli ve Mardin\'de 1 Mayıs Kutlaması

Mardin ve Tunceli'de de 1 Mayıs, sendika, sivil toplum örgütü ve siyasi parti temsilcilerinin katılımı ilekutlandı.

01.05.2011 16:45

Mardin ve Tunceli'de de 1 Mayıs, sendika, sivil toplum örgütü ve siyasi parti temsilcilerinin katılımı ilekutlandı. Tunceli'de ilk kez kutlanan 1 Mayıs etkinliklerine yaklaşık 10 bin kişi katıldı.

Tunceli'deki sendika, sivil toplum örgütleri, siyasi partiler ve çok sayıda vatandaş saat 11. 00'de devlet hastanesi önünde toplanarak ellerinde pankart ve flamalarla yürüyüşe geçti. Tunceli'de bu yıl ilk kez kutlanan 1 Mayıs etkinliklerine CHP Tunceli Milletvekili ve birinci sıra adayı Kamer Genç ve 2'nci sıra adayı Hüseyin Aygün ile yaklaşık 70 kişilik partili katıldı.

BDP Tunceli Milletvekili Şerafettin Halis, Belediye Başkanı Edibe Şahin, kortejin en önünde yer alırken, köylerde seçim çalışması sırasında ayağında çatlak oluşan Tunceli bağımsız milletvekili adayı Ferhat Tunç da koltuk değnekleriyle 1 Mayıs kutlamalarına katıldı. Tunç'un kısa bir konuşma yaptığı kutlamalar sırasında sanatçı Suavi de bir konser verdi.

Kalabalık grupların davul zurna eşliğinde halay çektiği 1 Mayıs kutlamalarına Beşiktaş'ın Tunceli'deki Çarşı Grubu temsilcileri de bayrak ve flamalarıyla renk kattı.

Mardin'DE SENDİKA VE SİYASİ PARTİLER BİRARADA KUTLADI

Mardin'deki 1 Mayıs kutlamalarına, işçi ve memur sendikaları ile siyasi parti temsilcileri ilk kez birarada katıldı. Yenişehir semtindeki boş alandaki kutlamalara, BDP'nin desteklediği bağımsız milletvekili adayları Ahmet Türk ve Erol Dora, CHP İl yönetimi ile 1'nci sıra milletvekili adayı Reşit Kılıç, BDP'li ilçe belediye başkanları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, işçi ve memur sendikaları temsilcileri katıldı.

AHMET TÜRK: HALKIN SESİNE KULAK VERİN

Eğitim Sen Mardin Şube Başkanı Mehmet Can Yıldız, Mardin Türk-İş il temsilcisi Edip Bulut'un konuşmalarından sonra BDP'nin desteklediği bağımsız milletvekili adayı Ahmet Türk yaptığı konuşmada Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı eleştirdi. Başbakan Erdoğan'ın Libya, Mısır ve Libya liderlerine çağrıda bulunarak akıl vermeye çalıştığını kaydeden Türk şöyle konuştu:

"Başbakan'a sesleniyorum. Cezaevlerindeki tutuklularımızı serbest bırakın. Kürt sorunu çözümü için gelin, hep birlikte oturup çözüm yollarını arayalım. Operasyonlara son verin. Oturarak Kürt sorunu ve operasyonlarla çözüm yapılamaz. İnsanlarımıza özgürlüklerini verin. Emeğe karşı saygılı olun. Her soruna karşı, biz sizlerle oturup çözüm yapmaya hazırız. Mısır'a, Libya'ya Suriye'ye akıl veriyorsunuz ve diyorsunuz ki 'Halkın sesine kulak verin' Siz de burada, İstanbul'da Taksim'de özgürlüklerini, ana dilde eğitim isteyen Kürt halkına kulak verin. Ortadoğu ülkelerine çağrı yapacağınıza buradaki insanların çağrılarına kulak verin. "

Tunceli ve Mardin'deki 1 Mayıs kutlamaları olaysız sona erdi.

FD, AA - Tunceli

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Tunceli ve Mardin'de 1 Mayıs Kutlaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement